AON neemt Willis Towers Watson toch niet over

AON neemt WTW toch niet over
PRNewsfoto/Aon Corporation

AON en Willis Towers Watson (WTW) hebben bekend gemaakt dat AON WTW niet overneemt. Hiermee komt er een einde aan de rechtszaken tegen het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ). Het DoJ wilde de overname blokkeren omdat dit de concurrentie in de verzekeringsmarkt teveel zou verminderen en tot hogere prijzen zou leiden. De overname werd in maart 2020 aangekondigd.

Europese Commissie
De bedrijven kregen onlangs nog toestemming van de Europese Commissie voor de overname. Daarvoor moest AON erin toestemmen bepaalde delen van de activiteiten van WTW te verkopen aan de verzekeringsmakelaar Arthur J. Gallagher. Toch komt AON er niet uit met het DoJ. Greg Case, CEO van Aon, zegt hierover: “Het DoJ ziet in zijn standpunt over het hoofd dat onze complementaire bedrijven actief zijn in brede, concurrerende gebieden van de economie. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie ons gezamenlijke vermogen om te innoveren ten behoeve van klanten zou hebben versneld, maar het onvermogen om een versnelde oplossing van de aanhangige rechtszaken te bewerkstelligen bracht ons op dit punt.”

Vergoeding
Nu de overname niet doorgaat, moet AON een bedrag van $ 1 miljard aan WTW betalen. Beide bedrijven zullen onafhankelijk van elkaar verder gaan.

GEEN REACTIES