Aon Nederland koopt Unirobe Meeùs Groep van Aegon

Aon Nederland koopt Unirobe Meeùs Groep van Aegon

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon is tot overeenstemming is gekomen met Aegon over de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG) voor een bedrag van 295 miljoen euro. De voorgenomen overname behelst de volledige Unirobe Meeùs Groep B.V.. Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond.

De transactie leidt naar verwachting tot een toename van het Solvency II kapitaal van Aegon Nederland van circa 225 miljoen euro. De solvabiliteitsratio verbetert hierdoor met naar schatting 6 procentpunt.

“Ik ben blij dat wij een nieuwe sterke eigenaar met een internationaal profiel hebben gevonden voor klanten en medewerkers van Unirobe Meeùs Groep”, aldus Alex Wynaendts, CEO van Aegon. “Deze transactie past in het veranderende landschap voor verzekeraars in Nederland en is in lijn met onze strategie voor optimalisatie van onze portefeuille. Door deze verkoop vergroten we onze financiële flexibiliteit en kunnen we ons nog meer richten op activiteiten die tot de kern van onze strategie horen. Ik wil de medewerkers en het management van UMG bedanken voor hun betrokkenheid en loyaliteit.”

De verkoop leidt tot een boekwinst van circa 180 miljoen euro. Deze zal worden gerapporteerd onder Overige baten nadat de transactie is afgerond. Door de verkoop zal het onderliggend resultaat vóór belasting met circa 20 miljoen euro dalen.

‘Marktleider in alle segmenten’
“Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business-marktsegmenten in Nederland,” zegt Marc van Nuland, Country Manager van Aon Groep Nederland. “Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. Zowel klanten van UMG als van Aon profiteren van deze overname doordat zij gebruik kunnen maken van de gebundelde kennis en ervaring van UMG en die van Aon-teams in Nederland en ons wereldwijde netwerk.”

Over UMG
Unirobe Meeùs Groep B.V. (UMG) is een onafhankelijke onderneming voor financieel advies. UMG heeft acht labels (HM Bedrijfsadvies, HM Pensioenadvies, HR Financials, IAK, Kröller, Meeùs, Niehoff Werning & Kooij en Wannet) en een volmachtbedrijf (UMG Assuradeuren). De labels zijn zowel samen als ieder afzonderlijk actief op de verzekeringsmarkt. Eind 2016 werkten er 1.387 mensen bij UMG.

Bron: Aon, Aegon

GEEN REACTIES