Aon en Privacy Zeker starten campagne cyberveiligheid

Aon en Privacy Zeker starten campagne cyberveiligheid
© Pixabay

Risico- en verzekeringsadviseur Aon en privacy-expert Privacy Zeker starten een campagne om de cyberweerbaarheid van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te verhogen. Samen willen ze bedrijven bewust maken van cyberveiligheid, privacy en databeveiliging en hen wijzen op hulp om cyberschade te voorkomen en af te dekken.

Uit onderzoek van Aon onder het MKB blijkt dat veel ondernemers de impact van cybercrime wel zien, maar dat ze de risico’s moeilijk grijpbaar vinden. Kleine en middelgrote ondernemingen worden steeds vaker vaak getroffen door cyberaanvallen: 22% van de ondernemers kreeg in de afgelopen 12 maanden te maken met cybercriminaliteit, vorig jaar was dit nog 19% (onderzoek SIDN). De schaderatio op de verzekeringsportefeuilles steeg van 35% naar 45% (onderzoek Aon).

Thuiswerken
Het vele thuiswerken vanwege de coronapandemie speelt een rol in de toename van cybercriminaliteit. Omdat thuisnetwerken soms minder goed beveiligd zijn en vaak ad-hoc zijn ingevoerd, voeren criminelen meer phishing- en malwareaanvallen uit.

Als onderdeel van het eerder door Aon gelanceerde programma CyberHulp krijgen klanten kosteloos toegang tot Privacy Zeker Start. Dit cyber- en AVG-startpakket zorgt voor bewustwording rondom privacy en databeveiliging. Een onderdeel van Privacy Zeker Start is de telefonische AVG- en beveiligingscheck, zodat ondernemers weten welke beveiligingsmaatregelen ze moeten nemen om op een veilige manier met data en persoonsgegevens om te gaan. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij datalekken, toegang tot een datalekregister, privacy updates en de praktische e-learning ‘privacy op je werkplek’.

Praktisch oppakken
Maarten van Wieren, Managing Director van Aon’s Cyber Solutions Group: ”We horen van ondernemers dat ze echt wel zien dat cyber een reële bedreiging is. De vraag waar zij mee zitten is hoe zij als ondernemer van een kleiner bedrijf cyber praktisch kunnen oppakken. Met CyberHulp bieden we nu een overzichtelijke oplossing”

Bron: Aon

GEEN REACTIES