Aon dicht bij verkoop HR-dochter Aon Hewitt

De gesprekken die verzekeringsmakelaar Aon voert over de verkoop van Aon Hewitt, zijn in een vergevorderd stadium. Dat melden verschillende bronnen aan Reuters.

Het buy-out fonds Clayton Dubilier & Rice zou $4,5 mrd willen betalen voor de dochtermaatschappij, die employee benefits diensten verzorgt voor ondernemingen. Daarmee zou Aon bijna een half miljard dollar verlies lijden op de aankoop. Aon kocht Hewitt in 2010 voor $4,9 mrd.

Dat Aon toch akkoord wil gaan, wijst er volgens de bronnen die bekend zijn met het transactieproces, op dat de verzekeringsmakelaar zich vanaf nu voluit wil richten op haar verzekerings- en risicomanagement activiteiten. De bronnen melden verder dat Aon de transactie op 10 februari wil aankondigen, tegelijk met de presentatie van de vierde kwartaalcijfers.

Voormalig Aon Hewitt-ceo Russel Fradin is tegenwoordig operating partner bij Clayton Dubilier & Rice, de beoogde koper. Fradin zou een leidende rol moeten spelen om Hewitt ‘los te knippen’ van de Aon-organisatie.

Bron: Reuters, Businessinsurance.com

GEEN REACTIES