ANVA ontwikkelt AVG-proof chatapplicatie

ANVA ontwikkelt AVG-proof messaging app

Softwareontwikkelaar ANVA presenteert een naar eigen zeggen veilige messenger app voor hypotheek- en verzekeringsadviseurs en andere branchegenoten. De app, Safebay, moet een oplossing bieden voor problemen die adviseurs ervaren door de komst van de AVG, door recente privacy-schandalen en de langzaam toenemende bewustwording bij de consument omtrent veilig communiceren.

Gebruikers van de app moeten zich identificeren met iDIN. Gegevens en documenten worden via de app versleuteld verzonden en opgeslagen. In tegenstelling tot andere populaire instant messengers, slaat Safebay documenten niet automatisch op in de smartphone van de gebruiker. Daarnaast vallen de servers waarvan de app gebruikmaakt onder Nederlands recht; daarmee voldoen ze aan de richtlijnen die DNB stelt aan hosting.

Experiment
Safebay is onlangs op experimentele basis getest door een grote hypotheekverstrekker. Deze doorliep met behulp van de app succesvol een klantproces en slaagde erin op een veilige manier online klantakkoord op offertes en data te verkrijgen en vast te leggen.

ANVA ontwikkelt het experiment door en stelt het onder de naam Safebay beschikbaar aan de hele financiële branche, aldus Justin Schlee, strategisch directeur bij ANVA . ‘Het gebruik van ANVA’s andere software is geen vereiste om Safebay te kunnen gebruiken. Safebay is er voor iedereen, dus ook voor hypotheekadviseurs, notarissen, makelaars en andere belanghebbenden.’ Ook o.a. brancheorganisatie Adfiz onderzoekt het initiatief, aldus ANVA.

Chatbot
Safebay is nu ook ‘blockchain-ready’ en er wordt een chatbot in geïntegreerd, die de klant begeleidt tijdens de customer journey. Documenten en overeenkomsten kan de chatbot dan op basis van het ‘gesprek’ samenstellen en vastleggen in de blockchain.

De app is aangeboden aan de bekende appstores. Iedereen kan de app gratis downloaden, maar om een account aan te maken en de app te gebruiken (c.q. andere gebruikers uitnodigen) is een zakelijk – betaald – account vereist. De kosten hangen af van het aantal gebruikers en het volume waarbinnen het gebruikt wordt.

Bron: ANVA

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES