Annuïteitenhypotheken worden afgestoft en opgepoetst

Jarenlang werden annuïteiten verguisd als ouderwets. Nu presenteren de aanbieders vooruitlopend op regelgeving ze weer als sexy.

“Ruim een jaar na introductie van de Spaar OK Hypotheek blijkt dit provisieloze product zeer succesvol te zijn”, meldt Hypotrust. “Het succes komt voort uit het feit dat de productontwikkeling continue meebeweegt met wijzigingen in wetgeving en de veranderende behoefte van de consument. Begin dit jaar werd daarom de optie toegevoegd om dit product volledig als annuïteitenhypotheek af te kunnen sluiten. Hiervoor geldt een extra actiekorting voor van 0,20% op alle rentevastperiodes.”

Ook speelt Hypotrust in op het verlangen naar zekerheid. “ Juist nu heeft de consument behoefte aan richting en duidelijkheid. Zekerheid in onzekere tijden. Daarom breidt Hypotrust de Spaar OK Hypotheek uit met een rentevastperiode van 15 jaar.”

“We merken dagelijks dat de consument op zoek is naar zekerheid. Met deze uitbreiding bieden wij de consument de mogelijkheid om hiervoor te kiezen, aldus Hypotrust directeur Michel van den Akker. “Wij verwachten dat voor hypotheken die voor 1 januari 2013 worden afgesloten, ook na de regeringsformatie een eerbiedigende werking van kracht zal zijn. Consumenten hebben daarom nu bij Hypotrust een unieke kans om tegen een historisch lage rente de door hen gewenste langdurige zekerheid te realiseren”.

De Hypotheker

De Hypotheker lanceert als nieuw product de Annuïteiten Extra Hypotheek van Argenta. “De hypotheek is toekomstbestendiger dan veel andere producten en sluit naadloos aan bij de stijgende vraag om hypotheken versneld af te lossen”, aldus De Hypotheker. Deze hypotheek kent een leningdeel kosten koper waarmee de klant de kosten koper versneld aflost. Over dit leningdeel is de klant geen rente verschuldigd. De looptijd van deze hypotheek kan verlengd worden tot maximaal 40 jaar.

Bas Millenaar, commercieel directeur, van De Hypotheker: “ Wij hebben de annuïteitenhypotheek zoals we die kennen op wezenlijke onderdelen aangepast. Speciaal gericht op consumenten die optimale zekerheid willen. Omdat veel consumenten niet alleen willen aflossen maar dat ook versneld willen doen, worden in deze nieuwe hypotheek de meegefinancierde kosten koper in 5 jaar afgelost. Ook dat levert een bijdrage aan de lagere rentelasten over de gehele looptijd. De verlenging van de looptijd naar 40 jaar kan met name voor starters aantrekkelijk zijn omdat ze daarmee de maandelijkse lasten kunnen drukken. Uiterlijk op de AOW leeftijd moet de lening wel afgelost zijn.’’

De Argenta Spectrum Annuïteiten Extra Hypotheek is exclusief bij De Hypotheker verkrijgbaar. “Deze hypotheek heeft als bijkomend voordeel dat bij een eventuele verhuizing de restschuld lager is waardoor je meer geld beschikbaar hebt voor je volgende huis.” Aldus Bas Millenaar: ‘’De consument vinden het steeds belangrijker om tijdens de looptijd hun hypotheek af te lossen. Wij voorspellen dat deze trend zich gaat doorzetten en daar spelen wij met deze hypotheek ook op in. Hij is toekomstbestendig en de rentelasten zijn aanzienlijk lager als je over de hele looptijd kijkt.”

GEEN REACTIES