Allianz Direct, Pon en Inshared zijn ‘autoverzekering van het jaar’

Allianz Direct, Pon en Inshared zijn 'autoverzekering van het jaar'
© 13smok, Pixabay

Autoverzekeraars Allianz Direct, Pon en Inshared voldoen met hun polisvoorwaarden het beste aan de wensen van consumenten. Dat meldt vergelijkingssite Autoverzekering.nl na eigen onderzoek.

Allianz Direct scoort met rapportcijfer 9 het hoogste gemiddelde op de dekkingen WA, WA beperkt casco, en WA volledig casco. Op de 2e plaats staat PON (met een 8,9), daarna volgt InShared (met een 8,5).

In het onderzoek (1.100 respondenten, uitgevoerd door Multiscope) konden autobezitters aangeven welke polisvoorwaarden zij belangrijk vinden bij een autoverzekering. Alleen de voorwaarden die minimaal 60% van de respondenten belangrijk vindt, zijn meegewogen. De belangrijkste zijn vervolgens vergeleken met het huidige polisaanbod. Op basis van deze informatie hebben alle Nederlandse autoverzekeraars een totaalscore gekregen.

Top 5 van voorkeuren

Uit het onderzoek blijkt een top 5 van voorkeuren van consumenten:
– vergoeding van schade aan autoruiten,
– vergoeding van letselschade aan inzittenden,
– vergoeding van schade door vandalisme,
– direct ingaande dekking,
– vergoeding bij diefstal.

Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl: “Bovenstaande wensen zijn opvallend. Zo is letselschade bijvoorbeeld niet standaard meeverzekerd, maar blijkt dit wel één van de belangrijkste wensen te zijn als consumenten een nieuwe autoverzekering afsluiten. Autobezitters moeten dit als aanvullende dekking toevoegen aan hun verzekeringspolis en dit brengt extra kosten met zich mee.”

Winnaars per dekking

Het is de derde keer dat Autoverzekering.nl de ‘Autoverzekering van het jaar’ uitroept. Naast de overall winnaars, wordt er sinds vorig jaar ook één winnaar per dekking aangewezen. De winnaars van de verschillende dekkingen in 2022 staan dit jaar ook in de top 3 beste autoverzekeraars.

– Winnaar WA-verzekering: InShared
InShared biedt direct ingaande dekking bij het afsluiten van een WA-verzekering. Ook biedt de verzekeraar vervangend vervoer aan. Klanten roemen het uitgebreide vervangend vervoer bij schade of reparatie. InShared scoort hiermee een 9,4 in de categorie WA-verzekering.

– Winnaar WA beperkt casco-verzekering: PON
De meeste autobezitters (89%) vinden schadedekking bij vandalisme belangrijk, terwijl slechts een minderheid hier daadwerkelijk voor verzekerd is via de beperkt cascoverzekering. Van de twintig onderzochte verzekeraars biedt alleen PON dekking bij vandalisme. Met een score van 9,1 is PON daarom uitgeroepen tot winnaar in de categorie WA beperkt casco.

– Winnaar WA volledig casco-verzekering: Allianz Direct
Allianz Direct biedt bij haar volledig casco-verzekering een aanvullende verzekering met no-claim beschermer aan. Hiermee heeft de autobezitter het recht om eenmaal schade per jaar te claimen zonder dat de premie wordt verhoogd. Slechts vijf van de 20 onderzochte verzekeraars bieden deze optie. De klanten waarderen dit, net als de ruime openingstijden en goede tegemoetkoming bij een gestolen auto. Allianz Direct is daarmee de winnaar onder de Allrisk-verzekering met een score van 8,9.

Bron: Autoverzekering.nl

GEEN REACTIES