Allianz Benelux meldt goede resultaten in kwartaalrapport

Allianz Benelux heeft in de eerste 3 kwartalen van 2017 een goed financieel resultaat behaald. Na de matige cijfers over 2016 steeg in de eerste 9 maanden van 2017 het operationeel resultaat met 14 miljoen euro (9,0%) tot 172 miljoen euro; de nettowinst bedraagt 120 miljoen euro. De omzet van Allianz Benelux is gestegen tot 2,9 miljard. Deze cijfers maken deel uit van de gepubliceerde Q3-cijfers van Allianz SE.

Het premie-inkomen van de schadeactiviteiten in de Benelux steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2016 met 8,0% tot 1.036 miljoen euro. Het premie-inkomen van de leven-activiteiten is met 32,6% gestegen naar 1.854 miljoen euro, met name door sterke groei in Unit-Linked-producten. Ondanks de aanhoudend lage rente heeft Allianz de rentabiliteit in zijn leven-bedrijven op peil kunnen houden.

De combined ratio is ten opzichte van 2016 verbeterd tot 96,6% dankzij het uitblijven van natuurrampen en terrorismeschade en door een sterke technische performance van de activiteiten.

‘Versneld inspelen op veranderingen’
Anthony Bradshaw, Regional CEO van Allianz Benelux: “Het verheugt me dat de lijn van sterke resultaten uit het eerste halfjaar zich heeft doorgezet. Het biedt ons een stabiele basis om in te springen op nieuwe kansen. Dat is noodzakelijk om succesvol te blijven in deze snel veranderende wereld. Het is van groot belang dat we ons aanpassen aan alle veranderingen, onder andere door onze digitale ambities te realiseren. Alleen zo kunnen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Dat is onze prioriteit voor 2017, maar ook voor het komende jaar.”

Bron: Allianz

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

 

GEEN REACTIES