Al sinds begin 2014 stille curator bij Conservatrix

Boedel Conservatrix misschien toch verkocht
© Conservatrix

DNB heeft bij levensverzekeraar Conservatrix al begin 2014 een stille curator benoemd. Dat meldt het Financieele Dagblad donderdag.

Conflict
Al eerder was bekend dat de toezichthouder een conflict heeft over de jaarcijfers en de solvabiliteit en dat het grootste deel van de directie en de raad van commissarissen was ontslagen. Het nieuws over de curator kwam woensdag naar voren tijdens een tuchtzaak tegen een actuaris van PwC.

Optimistisch
Deze actuaris deed in 2015 een second opinon naar de waardering van een aantal balansposities en ging mee met de visie van DNB dat een aantal hypotheekbeleggingen veel te optimistisch zijn gewaardeerd. De aandeelhouders van Conservatrix, de familie Henny, vindt dat de actuaris hiermee de goede naam van het actuarisberoep heeft geschaad.

Jaarcijfers
Conservatrix heeft nog altijd geen jaarcijfers over 2014 bekend gemaakt en derhalve is ook de solvabiliteit nog niet bekend. In 2013 daalde de solvabiliteit al naar 138%. In het geval de solvabiliteit over 2014 onder de 100% komt, kan gevreesd worden voor het einde van de zelfstandigheid van de verzekeraar.

Bron: Het Financieele Dagblad

GEEN REACTIES