Aegon staakt verkoop eigen ORV’s en neemt aandeel in Hera Life

Aegon staakt verkoop eigen ORV’s en neemt aandeel in Hera Life
V.l.n.r.: Wim Hekstra (COO Aegon NL), Sander Franken (CEO Hera Life), Maarten Edixhoven (CEO Aegon NL) en Arjen Westra (directeur Sales Aegon NL). © Aegon

Aegon Nederland stopt met de verkoop van individuele levensverzekeringen, waaronder de overlijdensrisicoverzekering. Daarvoor in de plaats gaat Aegon exclusief de overlijdensrisicoverzekeringen van Hera Life aanbevelen. Aegon Growth Capital heeft een belang van 35 procent genomen in Hera Life.

De individuele levensverzekeringsmarkt staat al een aantal jaren fors onder druk en is zeer competitief. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen is door nieuwe regelgeving inmiddels flink gekrompen; zo zijn overlijdensrisicoverzekeringen niet langer verplicht bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Aegon kan de producten niet langer kostendekkend aanbieden. Daarom stopt Aegon met ingang van 1 maart 2020 met de verkoop van de Aegon Overlijdensrisicoverzekering, Aegon Garantie Inkomen en de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering.

Voor overlijdensrisicoverzekeringen beveelt Aegon zijn klanten en adviseurs voortaan Hera Life aan. CEO van Aegon Nederland, Maarten Edixhoven: “Hera Life heeft onlangs wederom de maximale 5 sterren van MoneyView gekregen voor zowel prijs als voorwaarden. Dit, tezamen met een efficiënt aanvraagproces leidt ertoe dat wij onze klanten een goed, relevant alternatief kunnen bieden. We bevelen Hera Life dan ook van harte aan bij onze klanten nu we zelf met dit product stoppen.”

Minderheidsbelang
Om zijn vertrouwen in de nieuwe partner te onderstrepen, heeft Aegon Growth Capital een minderheidsbelang van 35% genomen in Hera Life. Aegon Growth Capital investeert in snelgroeiende en onderscheidende fintech- en insurtech-bedrijven in Europa, waar succesvolle ondernemers hebben bewezen een snel innoverend en leidende business neer te kunnen zetten.

Bancaire lijfrente
Met het stopzetten van de verkoop van Aegon Garantie Inkomen en de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering biedt Aegon geen lijfrente-producten meer aan vanuit Aegon Levensverzekeringen. Het blijft wel mogelijk om een bancaire lijfrente bij Aegon Bank af te sluiten.

Bron: Aegon

GEEN REACTIES