Aegon PPI meer dan 100.000 deelnemers

© Cappital

 

Ruim vijf jaar na de introductie van de premiepensioeninstelling (ppi), blijkt deze vorm van pensioenopbouw een definitieve plek te hebben veroverd. De twee ppi’s van Aegon en TKP schoten onlangs door de grens van honderdduizend deelnemers en nog dit jaar zal er sprake zijn van meer dan één miljard euro belegd vermogen.

De ppi van Aegon zag in 2011 het licht. Al met al toont Aegon zich tevreden over hoe de ppi is uitgepakt. Maarten Edixhoven, directeur Pensioen, noemt de ppi een blijvertje: “De ppi heeft zich ontwikkeld tot een verantwoorde manier van pensioen opbouwen. De aanvankelijke scepsis dat de ppi alleen maar in het voordeel van werkgevers zou zijn, is weg. Ik ben er trots op dat we met het Aegon Pensioenabonnement zelfs de werknemers van heel kleine werkgevers aan een pensioenregeling hebben kunnen helpen. Vooral omdat die regeling per maand opzegbaar is, is de drempel extra laag voor een mkb-onderneming.”

De andere ppi van Aegon is Cappital. Die bedient de grote werkgevers en onderscheidt zich onder andere door de keuzemogelijkheden op het gebied van beleggingen en risicodekkingen.

Doorbeleggen
Deze week heeft de Eerste Kamer ingestemd met de nieuwe wet die doorbeleggen na pensionering mogelijk maakt. Werknemers waren tot nu toe gedwongen in één keer hun pensioenkapitaal om te zetten in een levenslange uitkering. Vanwege de lage rente leverde dat kapitaal minder uitkering op. De nieuwe wet biedt de werknemer de mogelijkheid de uitkering in diverse stappen aan te kopen, in de hoop dat ondertussen de rente weer stijgt.

In cijfers:

Aegon PPI

  • 54000 deelnemers via 3100 werkgevers
  • 132 miljoen euro premie per jaar
  • 365 miljoen euro belegd pensioenkapitaal

Cappital

  • 58500 deelnemers via 50 werkgevers
  • 120 miljoen euro premie per jaar
  • 574 miljoen euro belegd pensioenkapitaal

(Bron: Aegon)

GEEN REACTIES