Aegon checkt straks bij élke hypotheekaflossing de tariefklasse

Aegon checkt straks bij élke hypotheekaflossing de tariefklasse
© Pixabay

Aegon gaat het beleid voor risico-opslag verder aanpassen. Tot nu toe controleert de hypotheekverstrekker alleen bij een extra aflossing van de klant of het rentetarief naar beneden bijgesteld moet worden. Vanaf het tweede kwartaal van 2019 gaat Aegon dit ook doen voor gewone aflossingen.

Na acties van consumentenorganisaties hebben de afgelopen anderhalf jaar steeds meer geldverstrekkers hun risico-opslagenbeleid aangepast. Met deze nieuwe aanpassing wil Aegon de klant duidelijkheid gegeven over de renteontwikkeling van een hypotheek. Sibylla Bantema, directeur Hypotheken Aegon: “We kijken voortaan bij elke aflossing naar de tariefklasse waar de klant in valt. Dat zal vaker tot verlaging van de hypotheekrente leiden en daarmee voor een besparing in hun maandlasten zorgen.”

Automatische renteverlaging
Op het moment dat een klant een extra aflossing doet, controleerde Aegon al of het rentetarief naar beneden bijgesteld kon worden. Nu gaat Aegon periodiek controleren of de gewone maandelijkse aflossingen tot een lagere tariefklasse leidt. Indien dit het geval is, past Aegon het rentetarief bij klanten met een lineaire- of annuïteiten hypotheek automatisch aan.

Adviseur
Bij klanten met bijvoorbeeld een (bank)spaarhypotheek of hybride hypotheek wordt het rentetarief niet automatisch aangepast. Het is voor deze klanten fiscaal niet altijd gunstig als de hypotheekrente daalt. Aegon vindt het belangrijk dat deze klanten eerst advies vragen aan hun adviseur. Wel zal de geldverstrekker deze klanten proactief wijzen op de mogelijkheid van verlaging.

Bron: Aegon

GEEN REACTIES