Intersoftware lanceert de Hypotheekvergelijker

Internetsoftware lanceert de Hypotheekvergelijker
© Pixabay

Intersoftware lanceert een nieuwe release van Adviesbox: software met een algoritme dat verschillen tussen hypotheken cijfermatig inzichtelijk maakt: de Hypotheekvergelijker. Hiermee kunnen voor alle hypotheeklabels de bruto en netto lasten en de totale netto kosten over de gehele looptijd doorgerekend worden. Er wordt ook rekening gehouden met alle fiscale (afbouw)regelingen die op dit moment gelden.

Door wetgeving en marktontwikkelingen zijn de maandlasten niet meer tijdens de gehele looptijd gelijk. Automatische rentedaling, annuïtaire en lineaire hypotheken, maar ook de afbouw van hypotheekrenteaftrek zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast bieden niet alle geldverstrekkers alle aflossingsvormen meer aan. Dit was voor Intersoftware aanleiding om de Hypotheekvergelijker te ontwikkelen. “Hiermee kan een adviseur een vergelijking maken die niet op gevoel is gebaseerd, maar cijfermatig inzichtelijk wordt gemaakt.”

Een voorbeeld: een adviseur wil voor een doorstromer nagaan welke van de twee beter is: een geldverstrekker met een bankspaarhypotheek en een extra annuïtair leningdeel met een hogere hypotheekrente, of toch een geldverstrekker met een stuk lagere hypotheekrente die geen bankspaarhypotheek heeft maar waarbij je de opgebouwde waarde inbrengt en twee annuïtaire leningdelen neemt? En wil de klant nog overstappen naar een annuïtaire hypotheek als hem dat 25 euro per maand extra kost en over de gehele looptijd zelfs bijna 20.000 euro? De Hypotheekvergelijker geeft hier extra inzicht om een goede afweging te kunnen maken, aldus Intersoftware.

In de nieuwe release van Adviesbox worden voortaan ook niet-verpande overlijdensrisicoverzekeringen in het hypotheeklastenoverzicht opgenomen en zijn meerdere inkomens uit arbeid mogelijk gemaakt.

Bron:Intersoftware

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES