Adfiz nomineert 13 verschillende verzekeraars

Onder de 13 verzekeraars is alleen Legal & General meerdere keren genomineerd; uitgerekend de verzekeraar die het intermediair niet opriep om aan de verkiezing mee te doen.

Het was de bedoeling van Adfiz om na haar Prestatie Onderzoek drie verzekeraars in zeven verschillende categorieën te nomineren. Dat is niet gelukt. Voor Zakelijk Schade en Zakelijk Pensioen worden tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari geen prijzen uitgereikt. In deze categoriën scoorde geen enkele verzekeraar boven de 7.

Opvallend is dat Legal & General (in de elf onderzoeken tien maal tot beste levensverzekeraar individueel uitgeroepen) driemaal is genomineerd. Ondanks het feit dat deze Hilversumse verzekeraar in februari bekendmaakte het intermediair ditmaal niet op te roepen aan het Adfiz onderzoek deel te nemen. Legal & General geeft er tegenwoordig de voorkeur aan zelf opdrachtgever te zijn van een performance onderzoek, dat meer de diepte ingaat.

Hecht algemeen directeur Arno Dolders nog wel waarde aan de Adfiz-nominaties? “Uiteraard doe ik dat en net als vorige keren voel ik me vereerd en trots. We wilden in een vroeg stadium bekendmaken dat we ook een eigen onderzoek gingen houden omdat ik van mening ben dat we niet van het intermediair kunnen verlangen om aan twee onderzoeken deel te nemen die deels overlappen vertonen. Misschien vind ik het feit dat we dan alsnog genomineerd worden wel extra bijzonder. In elk geval toont deze uitslag aan dat aanbieders daarop geen directe invloed hebben en dat geeft extra glans aan de Adfiz-nominaties.

De nominaties in alfabetische volgorde:

Zakelijk inkomen

De Amersfoortse

Klaverblad

Movir

Particulier Schade

Europeesche

NH1816

Unigarant

Particulier Leven-Lijfrente

Conservatrix

Legal & General

Onderlinge ‘s- Gravenhage

Particulier Leven – Banksparen

Aegon

Legal & General

RegioBank

Particulier Leven-ORV

Dela

Legal & General

TAF

GEEN REACTIES