Adfiz maakt uniform formulier voor WGA ERD

© pixabay

De commissie Zorg & Inkomen van Adfiz heeft een uniform uitvraagformulier voor WGA en ZW ERD ontwikkeld en aan de markt ter beschikking gesteld. Intussen zijn met veel grote verzekeraars reeds afspraken gemaakt over de acceptatie van dit formulier. Aegon, Achmea, de Amersfoortse, Delta Lloyd, De Goudse, Nationale-Nederlanden en VSZ zijn intussen akkoord. 

Het besluit van een werkgever om eigenrisicodrager voor de WGA of ZW te worden is complex en daarmee zeer adviesgevoelig. Onderdeel van het besluitvormingsproces is het vergelijken van offertes van diverse aanbieders. Een snel en goed offertetraject is gebaat bij standaardisatie van het uitvraagformulier. Alle verzekeraars ontvangen dezelfde benodigde informatie van werkgevers (de vragende partij) en kunnen snel en goed vergelijkbaar offreren. Zo wordt het voor de adviseurs eenvoudiger en minder tijdrovend om met hun klant de beste keuze voor een verzekeraar te kunnen maken.

Werkgevers kunnen via hun adviseur gebruikmaken van dit uniforme uitvraagformulier van Adfiz. Download het formulier op Adfiz.nl.

(Bron: Adfiz)

 

GEEN REACTIES