ABN Amro breidt toepassingen Calcasa waarderapport uit

copyright Pixabay

Het Calcasa waarderapport kan bij ABN AMRO vanaf nu onder meer gebruikt worden voor een hypotheekaanvraag bij het kopen van een bestaande woning.

Dat meldt Mark Groenendijk, hoofd Commerciële Intermediaire Verkoop bij ABN Amro, op zijn LinkedIn-pagina. Het was al mogelijk om het Calcasa-rapport in te zetten voor het oversluiten van een hypotheek.

Bij een hypotheekaanvraag gelden wel enkele voorwaarden om gebruik te maken van het Calcasa rapport, stelt Groenendijk. Het hypotheekbedrag moet binnen de 90% van de waarde van de huidige woning vallen en niet hoger zijn dan €750.000. Daarnaast is het geen NHG aanvraag en moet er sprake zijn van een zogeheten standaard onderpand. Behalve bij een nieuwe aanvraag kan Calcasa vanaf nu ook worden gebruikt voor het verhogen van de hypotheek, het wijzigen van de hypotheek (bijvoorbeeld bij ontslag of het wijzigen van de risico-opslag) en het aanvragen van een overbruggingslening (conform het kredietbeleid).

Klanten kunnen zelf via ABN Amro een waarderapport van Calcasa aanschaffen (voor €24,95) via een speciale portal: abnamrohypotheken.calcasa.nl. Volgens Groenendijk is dit niet alleen snel en gemakkelijk maar vooral ook goedkoper dan een volledig taxatierapport.

GEEN REACTIES