Aantal overstappers zorgverzekering stijgt met 0,4 procentpunt

Aantal overstappers zorgverzekering stijgt met 0,4 procentpunt
© Pixabay

Zo’n 6,6 procent van alle verzekerden is dit jaar gewisseld van zorgverzekering. Dit is meer dan in 2018, toen kwam het definitieve overstappercentage neer op 6,2%. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op basis van voorlopige cijfers van Vektis Intelligence. In totaal gaat het om ruim 1,1 miljoen overstappers.

Volgens ZN-voorzitter André Rouvoet hebben mensen nu “echt iets te kiezen en we zien nu dat ze dat ook doen. Mensen verdiepen zich ook, tijdens de afgelopen maanden raadpleegden weer meer dan een miljoen verzekerden de Zorgverzekeringskaart.” Deze online informatiekaart van zorgverzekeraars, die het voor mensen eenvoudiger maakt om verschillende polissen met elkaar te vergelijken, werd 1,3 miljoen keer bezocht.

Volgens onderzoek van Pricewise uit november was 17% van de bevraagden van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Als voornaamste reden werd de stijging in de zorgpremies genoemd. 56% van de respondenten was van plan om zijn zorgverzekering te vergelijken met andere, een verdubbeling ten aanzien van 2016.

Omdat nog niet alle overstapmutaties bij de zorgverzekeraars verwerkt zijn, kan het voorlopige percentage van 6,6% nog veranderen. Het definitieve cijfer wordt begin februari gepubliceerd.

Bron: ZN

GEEN REACTIES