a.s.r. en Triodos Bank gaan samen duurzaam bedrijfsleven financieren

a.s.r. en Triodos Bank gaan samen duurzaam bedrijfsleven financieren

a.s.r. en Triodos Bank willen de komende vier jaar samen EUR 600 miljoen lenen aan duurzame ondernemingen. De financiering is bedoeld voor bedrijven, instellingen en projecten op het gebied van groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector.

Het initiatief voor de gezamenlijke financieringsconstructie komt voort uit de behoefte van a.s.r. om met investeringen een duurzame impact te hebben op het bedrijfsleven, en die waar mogelijk verder te vergroten. Triodos Bank ziet in de samenwerking een kans om grotere projecten te kunnen realiseren en daarmee de transitie naar een duurzame economie te versnellen.

De gezamenlijke financieringsconstructie richt zich op duurzame initiatieven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het internationale relatienetwerk van Triodos Bank. Triodos Bank is al langdurig als financier actief in de sectoren groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector. De EUR 600 miljoen van deze samenwerking komt daar bovenop.

De samenwerking tussen a.s.r. en Triodos Bank wordt aangegaan voor minimaal vier jaar. Het uitgangspunt is dat beide partijen elk een deel van de financiering voor hun rekening nemen met een minimum van 30%. De financieringen kunnen variëren van EUR 5 miljoen tot maximaal EUR 70 miljoen per project. a.s.r. vermogensbeheer zal voor a.s.r. optreden als beheerder van de portefeuille. Ook institutionele klanten van a.s.r. vermogensbeheer kunnen participeren.

Bron: Triodos Bank

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

 

GEEN REACTIES