9 van de 10 weet niet dat terugwentelingsregeling is geschrapt

Lijfrentepremies zijn alleen nog aftrekbaar in het kalenderjaar van betaling. 87% van de Nederlanders is niet op de hoogte van deze nieuwe belastingmaatregel.

Dat blijkt uit onderzoek dat Delta Lloyd heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau MarketResponse.

Volgens de nieuwe regel – die overigens eind vorig jaar al is aangekondigd – mogen alleen stortingen op een bancaire lijfrente rekening of lijfrenteverzekering vóór 31 december 2011 mee in de belastingaangifte over 2011. Voorheen was dat vóór 1 april 2012. De reden van deze wijziging is volgens de Belastingdienst de vereenvoudiging van de aangifte inkomstenbelasting.

45 procent van de Nederlanders heeft een pensioengat of denkt een pensioengat te hebben. Een derde van de mensen met een mogelijk pensioengat wil dit pensioengat dichten, maar weet niet hoe.

Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “Wij vinden het belangrijk dat consumenten van de nieuwe belastingmaatregel op de hoogte zijn. Hiermee krijgen ze mogelijk honderden euro’s belastingvoordeel. Zeker voor consumenten die hun pensioengat willen dichten, is de bancaire lijfrente een uitstekende oplossing. 14 procent van de Nederlanders is al in het bezit van een bancaire lijfrente.”

Let wel:

Bij omzetting van de oudedagsreserve en staking van de onderneming bestaat een ruimere terugwentelingstermijn van zes maanden. Deze terugwentelingsmogelijkheid blijft wel gehandhaafd.

GEEN REACTIES