Wanneer wordt provisieverbod geëvalueerd?

Wij zijn nu dik een half jaar verder met het verbod op provisie en ik ben niet positief over wat ik zie.

Ik vraag mij af of degenen die zich zo hebben ingezet om dit verbod op provisie gerealiseerd te krijgen hetzelfde zien als ik.

Ik zie dat het beoogde level playing field niet is gerealiseerd. Banken stunten met adviesprijzen, waarvan de controle niet goed mogelijk blijkt te zijn. Gevolg: op het gebied van hypothecaire kredieten een spectaculaire verschuiving van marktaandeel naar het bankkanaal. Verkopers lichten klanten, verleid door de lage adviesprijs, voor. Als bij zo’n verkoper de rente 0,1% duurder is dan wordt het advies drie keer extra betaald. Was dat de bedoeling?

Waar staan we nu na 8 maanden provisieverbod? Werkt het zoals de voorstanders hadden gehoopt of is de klant niet echt geholpen met de oplossing waarom hij niet had gevraagd? En wanneer gaan we dat meten?  Daarover gaat het nieuwe blog van Arno Dolders, Algemeen Directeur van Legal & General.

Lees meer…

Over waarde: het blog voor financieel adviseurs.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER