Gonny Dunnink: Dood is dood

Hoe moeilijk kan het dan nog zijn?!

Een beroep doen op een uitkering van een overlijdensrisicoverzekering. Zo moeilijk kan de afwikkeling toch niet zijn? Gelukkig is dit ook vaak het geval….. mits de verzekerde bij het aangaan van de verzekering eerlijk is geweest over de gezondheidssituatie.

Een eenvoudig proces

Als het gaat om procesoptimalisatie is een goede aansluiting van het proces op de verwachtingen van de klant een actueel thema. Zo ook bij een recente workshop van de toezichthouder met als specifiek aandachtspunt: de claimafwikkeling. Al snel bleek dat de uitwerking van verbeterkansen voornamelijk was gebaseerd op schadeverzekeringen. Dat dit bij levensverzekeraars anders ligt werd beaamd door de begeleider. ‘Dood is dood, hoe moeilijk kan het dan nog zijn’.

En hij heeft gelijk! Als bij overlijden een beroep wordt gedaan op de verzekering, moet er geen twijfel zijn of de uitkering wel zal worden gedaan. Dat is toch hèt moment waar je als levensverzekeraar kunt laten zien waar je voor staat. Maar wel met een belangrijke mits. Een mits dat bij het aangaan van de verzekering de verzekeraar de juiste en volledige informatie heeft ontvangen om het risico te accepteren.

Lees meer van het blog van Gonny Dunnink over de claimafwikkeling van een overlijdensrisicoverzekering en deel uw ervaringen!

Over waarde: het blog voor financieel adviseurs.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER