Financiële schade door schietpartijen en steekincidenten

Jaarlijks vinden landelijk vele schietpartijen en steekincidenten plaats. De meeste mensen  gaan er van uit dat het hier afrekeningen betreft binnen de kringen van de criminaliteit. Maar regelmatig zijn ook gewone burgers slachtoffer. Verzekeraars bieden feitelijk alleen financiële zekerheid als er een forse ongevallenverzekering is afgesloten.

Zie ook publicatie : Letselschade / Verbond eindelijk op zoek naar vernieuwing

Artikel via LINK

LINK
Komen slachtoffers te overlijden, dan zitten de nabestaanden met de financiële brokken.
Want welke  verzekeraar dekt aansprakelijkheid voor schade na een steekincident of schietpartij?
Overlijden zij niet, dan is de kans op blijvende invaliditeit aanzienlijk.
Het verhalen van de schade op de aansprakelijke dader is doorgaans niet mogelijk en diens aansprakelijkheid wordt overigens door geen enkele aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Denkt u daarbij aan de schietpartij die in Alphen aan den Rijn heeft plaatsgevonden in 2011: veel slachtoffers en veel leed, maar nauwelijks of geen verhaalsmogelijkheden. Het neerschieten van MH-17 door een militaire handeling.

Dat dit dagelijkse kost is, moge blijken uit de navolgende publicaties :
November 2021:

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSOktober 2021:

20 oktober 2021 : Gewonde man bij schietpartij 
ROTTERDAM –
Het slachtoffer lag zwaargewond op straat en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie was na het schietincident op zoek naar twee verdachten. Ze zouden mogelijk zijn weggerend in de richting van de Jacob Catsstraat of de Jonker Fransstraat.

20 oktober 2021 : Haagse kantenbezorger neergestoken.
DEN HAAG – Nog geen tien minuten nadat krantenbezorger Koen (55) vanmorgen het distributiecentrum aan de Zilverstraat in Den Haag verliet, kwam hij bebloed het pand binnen gestrompeld. Hij had flinke steekwonden en werd achtervolgd door een man met een mes.

19 oktober 2021 : Twee gewonden bij steekpartij Harstenhoekstraat 
DEN HAAG – Bij een steekpartij in Scheveningen zijn vanavond twee mannen gewond geraakt. Even voor half twaalf ging het mis. De twee slachtoffers lagen bebloed op straat. Zij werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Eén slachtoffer is in zijn been geraakt. Volgens een getuige was er een ruzie gaande op straat. Een voorbijganger sprong tussenbeide om de ruzie te sussen. Daarbij werd deze voorbijganger in zijn been gestoken.

18 oktober 2021 : Man neergestoken op straat 
NIEUWEGEIN – Op de Weerdstede in Nieuwegein is vanmiddag een man neergestoken. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Volgens de politie kregen twee jongemannen ruzie. Toen heeft één van hen de ander neergestoken.

18 oktober 2021 : Man overleden nadat hij onder de tram werd geduwd
DEN HAAG – De politie heeft drie Haagse tieners (15, 15, 18) aangehouden voor de betrokkenheid bij de dood van 39-jarige man die gisteravond in Den Haag onder een tram kwam. Getuigen zeggen dat het slachtoffer voor de tram geduwd werd.

17 oktober 2021 : Twee mannen ernstig gewond bij steekpartij
AMSTERDAM – Twee mannen zijn zondagmiddag gewond geraakt door een steekpartij in een woning in de Minahassastraat (Indische Buurt). Een van de gewonden was er dermate slecht aan toe dat hij gereanimeerd moest worden, meldt een woordvoerder.

18 oktober 2021 : Jongeren betrokken bij steekpartij
ZAANDIJK –
Bij een steekpartij waar jongeren bij betrokken waren is iemand gewond geraakt. De verdachte van de steekpartij wordt op dit moment door de politie gezocht. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

18 oktober 2021 : Man voor tram geduwd
YPENBURG – De Haagse politie heeft maandagavond een klopjacht gehouden op ‘drie lange, donker getinte jongens’ nadat een man is aangereden door een tram. De man, die ter plaatse is overleden, zou volgens getuigen door de drie jongens voor de tram zijn geduwd in de Haagse wijk Ypenburg.

17 oktober 2021 : Gewonde bij steekincident in de Clemensstraat
ROTTERDAM –  Een man van onbekende identiteit is bij een steekincident gewond geraakt. Het slachtoffer is gecontroleerd door het ambulancepersoneel en overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

17 oktober 2021 : Twee gewonden bij steekpartij
BEVERWIJK– Bij een steekincident aan de Loenenlaan in Beverwijk zijn zondagavond twee personen gewond geraakt.

17 oktober 2021 : Twee gewonden bij steekpartij
AMSTERDAM – Twee mannen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in een woning in de Minahassastraat in de Indische Buurt in Oost. Een van de slachtoffers moest gereanimeerd worden.

17 oktober 2021 : Man gewond na mishandeling
ZWOLLE – Een man is zondagmiddag gewond geraakt bij een mishandeling in Zwolle. Hij werd door een groep jongeren belaagd en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

17 oktober 2021 : Steekpartij 
EINDHOVEN – Steekpartij op de Otterstraat

16 oktober 2021 : Gewonde na steekpartij in ziekenhuis
AMSTERDAM – Rond 21.10 uur heeft een steekincident plaatsgevonden voor de ingang van woon en zorgcentrum de Schutse aan de Comeniusstraat. Door het steekincident is een persoon gewond geraakt, hij is behandeld door het ambulancepersoneel en is overgebracht naar het ziekenhuis.

15 oktober 2021 : Steekpartij in Sneek
SNEEK – De hulpdiensten in Sneek zijn vrijdag 15 oktober gealarmeerd voor een steekpartij op de Selfhelpweg.

15 oktober 2021 : Man neergeschoten in auto
ROTTERDAM – Vrijdagmorgen tegen 0.45 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de 1e Schansstraat. Een man in een geparkeerde auto bleek door een andere man te zijn neergeschoten. Het slachtoffer is behandeld door de hulpdiensten en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

13 oktober 2021 : Gewonde bij schietpartij in stadswijk Selwerd
GRONINGEN – In de Populierenlaan in de stad-Groninger wijk Selwerd is woensdagavond een persoon gewond geraakt bij een schietpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

12 oktober 2021 : Slachtoffer schietpartij overleden
BERGEN OP ZOOM – De man die dinsdagavond werd neergeschoten is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 55-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij werd neergeschoten op de Wouwsestraatweg. Korte tijd later werd er ook geschoten op de Jan Derckstraat.

12 oktober 2021 : Aanslag op café zorgt voor veel schade
HELMOND –
Bij een horecabedrijf in Helmond heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. Door de ontploffing aan de Noord Koninginnewal heeft het pand enorme schade opgelopen. Volgens de politie gaat het om een gerichte aanslag.

11 oktober 2021 : Man overleden na schietpartij
ROTTERDAM – Een twintigjarige man is maandagavond om het leven gekomen bij een schietpartij in de Schiltmanstraat, in het stadsdeel Feijenoord. Er was sprake van een beroving tijdens het pinnen bij een geldautomaat.

11 oktober 2021 : Twee gewonden bij steekpartij
EINDHOVEN – Bij een steekpartij in de Albert Heijn aan het 18 Septemberplein in Eindhoven zijn maandagmiddag twee medewerkers gewond geraakt.

10 oktober 2021 : Man (19) gewond door steekpartij
EINDHOVEN –
Een 19-jarige man uit Eindhoven is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een steekpartij in zijn woonplaats. Hij werd gewond aangetroffen in de Sint Catharinastraat. Dat meldt de politie.

10 oktober 2021 : Gewonde gevlucht in Lamborghini
LIJNDEN – In de vroege maandagochtend was hij met een schotwond weggevlucht bij de villa en had hij alarm geslagen, waarna de politie hem rond 6.00 uur even verderop op de Hoofdweg van Lijnden aantrof in zijn gele Lamborghini.

9 oktober 2021 : Man raakt gewond bij steekpartij door Beun de Haas
NIJMEGEN 
– Een 50-jarige man uit Nijmegen is zaterdagavond gewond geraakt bij een steekpartij op de Guido Gezellestraat. Dader is een man uit Beuningen.

9 oktober 2021 : Dode man en gewonde vrouw bij schietpartij 
UTRECHT – Een 37-jarige man is doodgeschoten in een Utrechts café. De man poogde te voorkomen dat iemand anders werd beschoten. Enige tijd na de schietpartij meldde zich een vrouw in het ziekenhuis. Ze is opgenomen en niet aanspreekbaar, meldde de politie vanochtend. Volgens diverse media was de vrouw, net als de overleden man, niet het doelwit van de schutter maar werd ze wel geraakt.

9 oktober 2021 : Schietpartij in Frederikdwarsstraat
ROTTERDAMCROOSWIJK – De politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden na een schietpartij. Daarbij raakte niemand gewond, aldus een politiewoordvoerder.

9 oktober 2021 : Gewonde na steekpartij in de Kissemstraat.
DEN HAAG – De politie kreeg zaterdagavond 9 oktober de melding van een steekpartij aan de Kissemstraat in Den Haag. Bij de steekpartij raakte één persoon gewond aan zijn hoofd. Hij is door agenten ter plaatse behandeld en is daarna naar de eerste hulp gegaan. Na de steekpartij is de dader weggerend.

8 oktober 2021 : Steekpartij op de J. van der Veenstraat
EMMEN –
De hulpdiensten in Emmen zijn vrijdag 8 oktober gealarmeerd voor een steekpartij op de J. van der Veenstraat.

8 oktober 2021 : Man gewond bij steekpartij 
SURHUISTERVEEN – Een man is in zijn rug gestoken tijdens zijn bezoek aan De Kolk / Pizzeria Anatolia

8 oktober 2021 : Gewonde bij steekpartij op het Antoniushof
UTRECHT – Er zouden een man en een vrouw betrokken zijn, maar wie precies de dader en het slachtoffer is, weet de politiewoordvoerder nog niet. Ook is onduidelijk hoe ernstig gewond het slachtoffer is.

8 oktober 2021 : Steekpartij in Utrecht na verkeersruzie
UTRECHT – Even voor 18.00 uur kregen hulpdiensten een melding binnen van het incident in de Vronensteinlaan. Een verkeersruzie ging er aan vooraf, is inmiddels uit onderzoek gebleken.

8 oktober 2021 : Twee auto’s betrokken bij schietpartij Zeeuwsestraat
ROTTERDAM – Rond 02.15 uur is er op de Zeeuwsestraat in Rotterdam vanuit een andere auto al rijdend op een auto geschoten. Er raakte bij de schietpartij niemand gewond, maar de schrik zit er goed in. De politie was snel ter plaatse en nam het beschoten voertuig in beslag.

8 oktober 2021 : Man uit Doetinchem gewond na schietpartij
HOOGVLIET – Een 23-jarige man uit Doetinchem raakte bij de schietpartij gewond. Hij werd in het been geraakt. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd in het café. Mogelijk is zowel binnen als buiten het pand geschoten.

7 oktober 202
1 : Zwaargewonde bij schietpartij in restaurant El Toro
HOOGVLIET ROTTERDAM – Donderdagavond heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de Texasweg in Hoogvliet Rotterdam. Bij de schietpartij welke plaats heeft gevonden in restaurant El Toro is een man zwaargewond geraakt.

7 oktober 2021 : Jongeman gewond bij steekpartij
HELMOND – Donderdagmiddag 7 oktober rond 15.20 uur heeft een steekpartij plaatsgevonden aan de De Plaetse in Helmond. Even voor de steekpartij werd een groep jongens aangesproken door een man die wilden de jongeren weg hebben voor de eetgelegenheid dit liep uit op een conflict waar bij de man een van de jongens heeft gestoken met een voorwerp. Bij de steekpartij is een jongeman gewond geraakt.

7 oktober 2021 : Dode vrouw aangetroffen in auto

6 oktober 2021 : Gewonde bij schietpartij in Blerick
VENLO-BLERICK – Een man uit Venlo raakte woensdag 6 oktober gewond bij een schietincident op de Burgemeester Gommansstraat in Blerick. In de buurt van de rotonde bij het station kregen de inzittenden van twee auto’s woensdagavond rond 20:30 uur ruzie met elkaar.

6 oktober 2021 : Goese vrouw (59) gewond bij steekpartij
VLISSINGEN – Bij een steekpartij in de Van der Swalmestraat in Vlissingen is woensdagochtend rond 11.30 uur een 59-jarige vrouw uit Goes gewond geraakt. De politie heeft een verdachte, een 45-jarige man uit Goes, aangehouden.

6 oktober 2021 :  Gewonde bij steekpartij Antoniushof
UTRECHT – Er zouden een man en een vrouw betrokken zijn, maar wie precies de dader en het slachtoffer is, weet de politiewoordvoerder nog niet. Ook is onduidelijk hoe ernstig gewond het slachtoffer is.

5 oktober 2021
:Man (35) gewond bij schietpartij
ZEEWOLDE –
Bij een schietpartij in het centrum van Zeewolde is een 35-jarige man uit Harderwijk gewond geraakt. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is gewond geraakt aan een van zijn benen. Volgens een getuige zou er vier keer geschoten zijn.

5 oktober 2021 : Steekpartij in Vreewijk
ROTTERDAM – In de Zeisstraat, in de Rotterdamse buurt Vreewijk, is maandagavond geschoten. Daarbij vielen geen gewonden. De politie is nog op zoek naar de schutter, laat een woordvoerder weten.

4 oktober 2021 : Gewonde bij schietpartij 
ALMERE – Bij een schietincident aan de Rooseveltweg in Almere Stad is iemand gewond geraakt. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten.

4 oktober 2021 : Man in borst gestoken 
ALMERE – Hulpdiensten zijn maandag aan het eind van de middag uitgerukt naar het Festivalplein in Almere Stad na een melding over een steekpartij. Het slachtoffer werd in zijn borst gestoken en is naar het ziekenhuis overgebracht.

4 oktober 2021 : Steekpartij na ruzie
DOORN – Aan de Grutto heeft zondagavond een steekincident plaatsgevonden. Het zou gaan om onenigheid in de relationele sfeer. Een vrouw is aangehouden en geboeid meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het mannelijke slachtoffer van het incident is na stabilisatie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

4 oktober 2021 : Dode bij steekpartij aan de Burgwal
DELFT – Een steekpartij aan de Burgwal in Delft heeft maandagavond iemand het leven gekost. De politie trof het slachtoffer zwaargewond aan, maar de hulp kwam te laat.

3 oktober 2021 : Gewonde bij schietpartij in Leiden
LEIDEN – Bij een ruzie in een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij raakte iemand gewond. Agenten hebben meerdere verdachten aangehouden.

3 oktober 2021 : Man gewond bij schietpartij
OSS – Bij de schietpartij, die rond kwart voor negen plaatsvond, raakte een 21-jarige man uit Oss gewond aan zijn been. De schietpartij volgde op een ruzie tussen een aantal mannen. Daarna vluchtten alle betrokkenen de wijk in.

3 oktober 2021 : Woning beschoten
CUYK – Net na middernacht, rond 0.30 uur, kreeg de politie melding van een schietincident aan de Dijkskruin in de Cuijkse woonwijk Heeswijkse Kampen. Er zou daar een woning beschoten zijn. Volgens de politie is de kogel door dubbelglas heen gegaan en uitgekomen in de werkkamer.

2 oktober 2021 : Zwaargewonde bij steekpartij 
VLAARDINGEN – Volgens de politie vond het steekincident plaats in de relationele sfeer. Volgens ooggetuigen wordt er nog onderzoek gedaan in de woning. Een 52-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats is aangehouden.

2 oktober 2021 : Noordwijker neergestoken
SASSENHEIM – Hij werd neergestoken en werd even later aangetroffen door een vriend. De hulpdiensten arriveerden, waarna het slachtoffer gewond naar het ziekenhuis is gebracht. Inmiddels zijn vier verdachten opgepakt in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Allen komen ze uit Sassenheim.

2 oktober 2021 : Man gewond bij schietpartij
AMSTERDAM – De schietpartij in de Albert Cuypstraat in Amsterdam op de vroege zaterdagochtend doet weinig met de ondernemers en de bezoekers van de populaire markt in de gelijknamige straat, „Het was op het stille gedeelte van de straat.”

2 oktober 2021 : 42-jarige man neergestoken
ZEEWOLDE – Steekpartij op de Eilandgracht Verdachte aangehouden. Het betreft een 22-jarige Zeewoldenaar die vermoedelijk zijn 42-jarige plaatsgenoot heeft neergestoken.

1 oktober 2021 : Man gewond bij steekpartij op de Dam
AMSTERDAM – Rond 15.15 uur kwam de melding van de steekpartij binnen bij de politie. Ter plaatse troffen agenten een gewonde man aan. Hij was gewond, maar aanspreekbaar, naar het ziekenhuis gebracht. De dader is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS September 2021
30 september 2021 : Man zwaar gewond bij steekpartij
BLEISWIJK –
Op de Jan van der Heydenstraat in Bleiswijk is een man zeer zwaar gewond geraakt bij een steekpartij. De man is geopereerd en met een spoedtransport naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is later aan zijn verwondingen overleden.

30 september 2021 : Jongen (15) gewond bij steekpartij
BEST
-Een 15-jarige jongen is donderdagochtend gewond geraakt bij een steekpartij aan het Wilhelminaplein in Best. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

30 september 2021 : Explosie en schietpartij
HOENSBROEK – De politie is op zoek naar drie verdachten die mogelijk betrokken zijn bij een schietincident en explosie op de Hommerterweg in Hoensbroek in de nacht van 29 op 30 september.

29 september 2021 : Beschoten man doet aangifte
AMSTERDAM – Rond 15.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen binnen van mensen die een schot hadden gehoord in de buurt van het Krimpertplein in Zuidoost. Op de grond werd door agenten een huls aangetroffen.

29 september 2021 : Jongen neergestoken aan de Westzeedijk
ROTTERDAM –
Vanwege het letsel landde een traumahelikopter in de nabije omgeving. De jongen is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

28 september 2021 : Gewonde bij steekpartij
HOORN – Bij een steekpartij op de Lijndraaier in Hoorn is dinsdagmiddag een persoon gewond geraakt. De verdachte is er na de steekpartij vandoor gegaan.

26 september 2021 : Auto scheurt weg na beschieting van huis 
TILBURG – Vlak na de beschieting van een huis aan de Jozef van der Grintenstraat in Tilburg, hebben buurtbewoners een auto met hoge snelheid horen wegrijden.

26 september 2021 : Fietsende vrouw geraakt door kogel
VLIJMEN – Op de Moerputtenweg in Den Bosch is zondagmiddag een vrouw geraakt door een kogel uit een luchtdrukwapen. Ze was aan het fietsen met haar man en hun kind. Het slachtoffer raakte volgens de politie lichtgewond aan een been en is naar een ziekenhuis gebracht.

25 september 2021 : Schietpartij vanuit rijdende auto’s
RIDDERKERK Agenten zoeken sinds zaterdagochtend vroeg naar sporen van een schietpartij op de grens van Rotterdam en Ridderkerk. Op de plek waar de Ringdijk overgaat in de Oostdijk ligt de weg bezaaid met kogelhulzen nadat rond 6.15 uur personen in twee rijdende auto’s elkaar beschoten. Van de schutters ontbreekt nog elk spoor.

24 september 2021 : Drie scholieren gewond bij steekpartij
ARNHEM –
Bij een steekpartij op een middelbare school in Arnhem zijn vandaag drie gewonden gevallen. Volgens de politie is er tot nu toe één verdachte aangehouden.

24 september 2021 : Man (21) gewond bij schietpartij, tweetal aangehouden
DEN HAAG – Rond 21.50 kregen agenten melding van de schietpartij op het Lorentzplein, waarna de man uit Rotterdam voor een woning gewond werd aangetroffen. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. In de omgeving van de woning zijn een 18-jarige vrouw uit Enkhuizen en een 27-jarige man uit Soest aangehouden.

24 september 2021 : Beroving met schietgeweld
AMSTERDAM – In de nacht van donderdag op vrijdag is een 31-jarige man in Amsterdam op brute wijze beroofd van zijn horloge. De man raakte gewond bij de overval die plaatsvond op de Alma Tademastraat.

23 september 2021 : Gewonde gevonden in portiek na schietpartij
DEN HAAG – In een portiek aan het Lorentzplein in Den Haag is donderdagavond een gewonde man aangetroffen. Twee verdachten zijn aangehouden.

23 september 2021 : Van fiets getrokken en gewond na mishandeling
HOOGKARSPEL – Op de bewuste avond werd het slachtoffer op de Noordervoert van zijn fiets getrokken door twee mannen. Ze mishandelden hem met vermoedelijk een mes, hij raakte daarbij flink gewond. Het tweetal ging er vervolgens vandoor op de fiets van de 15-jarige jongen.

21 september 2021 : Schietpartij Westerpark
AMSTERDAM –  Men had schoten gehoord bij de brug. Agenten die ter plaatse kwamen troffen geen slachtoffers of verdachten aan. Wel werden op en in de omgeving van de brug meerdere hulzen, diverse goederen en een bloedspoor aangetroffen.

21 september 2021 : Schietpartij in Maastricht.
MAASTRICHT – In augustus zou een man in elkaar zijn geslagen door meerdere mensen. Een broer van de man ging verhaal halen in de Maastrichtse Helmstraat, waar hij de andere groep trof, maar ook deze werd mishandeld. Afgelopen donderdag dacht hij dat het conflict alsnog uitgesproken zou worden. Het liep anders. Een van hen zou op enkele meters van de auto van de broer zijn gaan staan en het vuur hebben geopend.

21 september 2021 : Man gewond door steekpartij
DEN HAAG – In de Da Costastraat in Den Haag is iemand maandagavond verwond met een steekwapen. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

21 september 2021 : Steekpartij tijdens Troonrede
DEN HAAG – Op de Torenstraat, vlakbij de Noordwal, is vanmiddag een persoon aan zijn hand gewond geraakt. Het steekincident gebeurde op korte afstand van de Grote Kerk waar vanmiddag de Troonrede werd voorgedragen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

20 september 2021 : Gewonde bij steekpartij Da Costastraat
DEN HAAG
– In het Zeeheldenkwartier is maandagavond een 28-jarige man gewond geraakt bij een steekpartij. Het slachtoffer is ter plekke behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

20 september 2021 : Treinreiziger in gezicht gestoken
ROTTERDAM – Rond 6 uur ’s ochtends kreeg de politie een melding van een steekpartij in een trein bij het trein- en metrostation Rotterdam Blaak. Daar bleek een man een andere man in het gezicht te hebben gestoken.

20 september 2021Opnieuw steekpartij in Oss: man gewond aan been
OSS –
Bij een steekpartij aan de Raadhuishof in Oss is maandag een man gewond geraakt. Dat meldt de politie. Snel daarna werd een verdachte aangehouden.

20 september 2021 : Man gewond bij steekpartij bij Sportcentrum
GRONINGEN
– Bij een steekpartij bij Sportcentrum Kardinge in Groningen is een 18-jarige jongeman uit Hoogezand gewond geraakt.
Omstanders meldden dat slachtoffer en verdachte klasgenoten zijn van de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college. De dader – een 17-jarige inwoner uit Groningen – rende weg, maar werd korte tijd later aangehouden op verdenking van ‘mogelijke betrokkenheid bij het steekincident’.

19 september 2021
: Man gewond bij een steekpartij
OSS – In de Heischeutstraat is zondagavond een man gewond geraakt bij een steekpartij. De dader is op de vlucht geslagen.

19 september 2021 : Mogelijke schietpartij in wijk Tolhuis
NIJMEGEN – Een 40-jarige Nijmegenaar is zondagavond rond 22.00 uur lichtgewond geraakt bij een schietpartij in de Tolhuis 52e straat in zijn woonplaats. Inmiddels zijn twee verdachten van 26 en 33 jaar uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij het incident.

19 september 2021 : Schietpartij op de Texelhof
NIEUWEGEIN – In Nieuwegein hoorden bewoners zaterdagavond schoten. De politie nam ook deze melding serieus en deed uitgebreid onderzoek in de omgeving van de Apollobrug.
Als door een wonder zijn er geen onschuldige slachtoffers aangetroffen.

19 september 2021 : Gewond na schietpartij in Haarlem
HAARLEM
– Op de Texelhof in Haarlem heeft vanochtend rond half zes een schietpartij plaatsgevonden. Een 24-jarige man uit Haarlem raakte gewond. In de buurt zijn twee verdachten aangehouden.

19 september 2021 : Schoten in de Geelgorsstraat
AMERSFOORT – De politie heeft een onderzoek ingesteld na melding van een schietincident in de Geelgorsstraat in Amersfoort. Getuigen hadden zaterdagavond gezegd dat er op straat was geschoten. Een politiehelikopter werd ingezet. Ook waren er veel agenten met kogelwerende vesten in de straten rondom het incident en zocht een speurhond naar sporen van de schietpartij.

19 september 2021 : Man gewond na schietpartij in Treil Hoogvliet
HOOGVLIET – Een man is zondagmorgen rond 06.00 uur gewond geraakt na een schietpartij in of nabij een woning aan de Treil in Rotterdam-Hoogvliet. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Meerdere personen waren aanwezig tijdens het incident. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

18 september 2021 : Gewonde na steekincident
HARDERWIJK – Bij een steekincident in Harderwijk is een man gewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident vond plaats in een woonhuis aan de Walstein.

18 september 2021 : Steekpartij in Voorhout
VOORHOUT – Bij een steekpartij is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De politie is nog op zoek naar de dader.

18 september 2021 : Steekpartij na poging om ruzie uit te praten
HAPERT – Nadat drie mannen en een vrouw mensen tevergeefs hadden geprobeerd om een ruzie uit te praten, werd een van de mannen neergestoken aan de Saturnus in Hapert. Er ontstond volgens de politie een stevige vechtpartij, alle vier raakten gewond.

18 september 2021 : 2 doden bij kruisboog- en steekincident
ALMELO – Bij het kruisboog- en steekincident dat vrijdag plaatsvond aan de M. th. Steynstraat in Almelo, zijn twee vrouwen om het leven gekomen. Beide vrouwen waren afkomstig uit Almelo. Het gewonde slachtoffer blijkt een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen. Zij ligt momenteel in het ziekenhuis.

18 september 2021 : Schietpartij bij Erasmuspark
AMSTERDAM – Ter plaatse aangekomen zijn geen verdachte omstandigheden aangetroffen.

18 september 2021 : Man gewond na een steekpartij
DEURNE – In de wijk Koolhof in Deurne is een 34-jarige man gewond geraakt bij een steekpartij. Na de steekpartij sloeg de verdachte op de vlucht. Zondagochtend was de verdachte nog spoorloos, maar ’s avonds kon de dader – een 17-jarige jongen uit Bakel – alsnog worden aangehouden.

17 september 2021 : Achtervolgende auto’s schietend door Maastricht
MAASTRICHT – Twee auto’s waren donderdagavond laat betrokken bij een wilde achtervolging door de stad. Ze reden op hoge snelheid achter elkaar aan en daarbij werden schoten gehoord. De achterste auto heeft het andere voertuig meerdere keren geramd. Op de Boschstraat wist de politie de twee auto’s klem te rijden. Alle inzittenden werden direct naar het politiebureau overgebracht.

17 september 2021 : Steekpartij met zwaargewonde op station Cuijk
CUIJK – Bij het incident raakte een jongeman zwaargewond. Twee anderen, een man en een vrouw, raakten eveneens gewond.

17 september 2021 : Gewonde na schietpartij Dantestraat Rotterdam.
ROTTERDAM – Bij een schietpartij op de Dantestraat in Rotterdam Zuid is donderdagavond een man gewond geraakt. Het incident gebeurde rond 19.30 uur op straat. Bij aankomst van de hulpdiensten was het slachtoffer aanspreekbaar maar had wel behoorlijk veel pijn. De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Mogelijk is er een ruzie aan vooraf gegaan. Er zijn zeker drie schoten gelost. De Forensische Opsporing doet onderzoek.

17 september 2021 : Verklikte kus leidt tot levensbedreigende steekpartij
ZEVENAAR/ ARNHEM – Een bloedige vechtpartij, die dodelijk had kunnen eindigen op het doorgaans zo vredige station van Zevenaar. Met als aanleiding slechts een simpele zoen.

17 september 2021 : Schietpartij op Ooievaarsveld
ZOETERMEER – De hulpdiensten in Zoetermeer zijn donderdag 16 september gealarmeerd vanwege een schietpartij op Ooievaarsveld.

17 september 2021 : Schietpartij tussen inzittenden van twee auto’s
MAASTRICHT – Onderweg werd volgens getuigen met hoge snelheid gereden en op elkaar geschoten. Ook had de achterste auto de voorste meerdere malen geramd. De achtervolging had al plaats vanaf het Sterreplein in de Limburgse hoofdstad. De politie heeft alle vijf betrokkenen bij de schietpartij aangehouden. Het gaat om vijf mannen uit Maastricht van 21 (tweemaal), 26, 30 en 32 jaar.

17 september 2021 : Woning meerdere keren beschoten
AMSTERDAM – Een woning aan de Dirk Sonoystraat werd meerdere keren beschoten. In het raam zitten kogelgaten. Agenten zijn een onderzoek gestart.

16 september 2021 : Politie vindt tientallen kogelhulzen na schietpartij 
ROTTERDAM –
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag tientallen kogelhulzen gevonden in Rotterdam. De politie ontving rond 1.45 uur een melding over een schietpartij. Toen agenten arriveerden bij de Abraham van Stolkweg in het stadsdeel West vonden ze de hulzen.

16 september 2021 : Gewonde bij schietpartij
ROTTERDAM – Een 34-jarige man raakte in de nacht van woensdag op donderdag gewond nadat hij werd beschoten. Dit gebeurde op de parkeerplaats van de Tagoreplaats, een flat in de Rotterdamse wijk Ommoord. Twee verdachten vluchtten in een auto, maar door goede aanwijzingen van getuigen konden agenten deze snel aanhouden.

16 september 2021 : Gewonde bij schietpartij, man aangehouden
ENSCHEDE – Bij een schietpartij aan de Vluchtestraat in Enschede is iemand gewond geraakt. Dat meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek begonnen.

16 september 2021 : Man gewond bij schietpartij in de Dantestraat
ROTTERDAM – Donderdagavond is een man gewond geraakt na een schietpartij aan de Dantestraat in Rotterdam-Zuid. De hulpdiensten kwamen omstreeks 19:30 uur ter plaatse na de melding van het incident: ter plekke troffen zij de gewonde man aan.

14 september 2021 :15-jarig meisje gewond bij steekpartij
TILBURG
– Het slachtoffer van de steekpartij in Tilburg afgelopen dinsdag blijkt een 15-jarig meisje. Ze raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De dader – een 31-jarige Veldhovenaar die vorig jaar twee zendmasten in de fik stak – stond vandaag al voor de rechter.

14 september 2021 : Dode bij steekpartij Lindberghlaan
DEN HAAG – Op een galerij aan de Lindberghlaan is dinsdagavond 14 september een overleden persoon aangetroffen.

14 september 2021 : Vrouw zwaargewond naar ziekenhuis na steekpartij
ROTTERDAM – In de Bevelandsestraat in Rotterdam-Carnisse is dinsdagavond een 54-jarige vrouw neergestoken. Het slachtoffer van de steekpartij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de dader.

13 september 2021 : Twee daders schieten man dood
ROTTERDAM – Het is maandagavond 22.32 uur als twee mannen aan de Laantjesweg in Rotterdam-Zuid een 57-jarige man doodschieten.

12 september 2021 : Kindercoach verdachte dodelijke steekpartij 
DEN BOSCH – Jeffrey van den D.(31) uit Nieuwegein die afgelopen woensdag zijn 34-jarige ex-vriendin Clarinda uit Utrecht doodstak op de Bossche Ploossche Hof was werkzaam als kindercoach en onderwijzer.

11 september 2021 : Man gewond na steekpartij midden op straat 
EDE – Op de Rembrandtlaan in Ede heeft zaterdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Een man is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Midden op de Rembrandtlaan stond een auto stil. Ernaast lag een plas bloed.

10 september 2021 :Vrouw raakt zwaargewond bij steekpartij
ARNHEM – Op de Gelderseplein in Arnhem-Zuid heeft vrijdag aan het begin van de avond een steekpartij plaatsgevonden. Een vrouw raakte zwaargewond.

10 september 2021 : Gewonde bij steekpartij in azc
WINTERSWIJK  – Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Winterswijk is iemand gewond geraakt. De politie geeft geen details, maar volgens dagblad de Gelderlander is het slachtoffer ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht.

9 september 2021 : Zoon steekt moeder dood
HELMOND – Achter de dodelijke steekpartij in Helmond, waarbij een vrouw (68) om het leven kwam, lijkt een familiedrama schuil te gaan. De zoon, die al langer kampte met psychische problemen, is aangehouden voor de dood van zijn moeder.

9 september 2021 : Zwaargewonde door steekpartij
ULVENHOUT
– Een man zwaargewond geraakt na een steekpartij in een woning. De toestand van het slachtoffer is zorgwekkend, zegt een woordvoerder van de politie. De politie heeft een man van 52 jaar uit Oosterhout aangehouden als verdachte. De politie vermoedt dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen en het steekincident het gevolg was van een ruzie.

9 september 2021
: Zwaargewond bij schietincident
ROTTERDAM – In de nacht van zondag op maandag op 19 juli liep een ruzie volledig uit de hand op de Lelienstein in Rotterdam Charlois. Getuigen horen rond 1 uur in de nacht een hoop geschreeuw en vervolgens een schot. Een man is zwaar gewond geraakt.

9 september 2021 : Zwaargewonde na steekpartij
SCHIEDAM – Een 40-jarige man uit Schiedam is donderdagmiddag rond 17.15 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij in de Den Bommelsestraat in Schiedam. Diverse hulpverleners gingen met spoed ter plaatse en troffen het slachtoffer met meerdere steekwonden aan.

9 september 2021 : Man gewond na steekincident
DE GORZEN – Op beveiligingsbeelden is te zien dat het slachtoffer met een steekwond al struikelend probeert weg te rennen. Op de stoep valt hij en neemt een bankje mee in zijn val. Het bankje zorgt ervoor dat de verdachte niet meer goed bij hem kan komen en nogmaals op hem in kan steken.

8 september 2021 : Moeder met kinderwagen doodgestoken op straat
DEN BOSCH – Moeder met kinderwagen doodgestoken op straat.
Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagochtend bij een steekincident aan het Ploossche Hof in Den Bosch om het leven gekomen. Ze liep met haar kind in de kinderwagen over straat toen ze werd aangevallen.

07 september 2010 : Gewonde na steekpartij aan de Wingerd
CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Dinsdagavond 7 september is een persoon gewond geraakt na een steekincident aan de Wingerd in Capelle aan den IJssel. Rond acht uur werden hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, gealarmeerd na een melding van een steekpartij. Voor een Jumbo aan de Wingerd is een slachtoffer aangetroffen. Het gaat om een 17-jarige jongen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

5 september 2021 : Schietpartij Vrijenburgweg Barendrecht
BARENDRECHT
– De politie kreeg rond 07.40 uur een melding van een mogelijke schietpartij aan de Vrijenburgweg in Barendrecht. Agenten gingen ter plaatse nadat meerdere melders aangegeven hadden dat ze mogelijk schoten hadden gehoord en daarna een meisje gillend hadden zien wegrennen.

5 september 2021 : Gewonde na steekpartij Rijksstraatweg
DORDRECHT – Bij een steekpartij in een woning aan de Rijksstraatweg is afgelopen nacht  een ruzie uitgemond in een steekpartij. Twee personen in de huiselijke sfeer hadden ruzie gekregen waarop de één de ander neerstak. Politie en ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en hebben het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

3 september 2021 : Man (26) gewond na steekpartij Ringmuur Oostvoorne
OOSTVOORNE In een woning aan de Ringmuur in Oostvoorne heeft vrijdagmorgen rond 08.00 uur een steekpartij plaatsgevonden waarbij een 26-jarige man gewond is geraakt. Het slachtoffer werd door agenten in de woning aangetroffen en had meerdere snijwonden.

3 september 2021 : Een gewonde bij beschieting van horecabedrijf
LEIDEN – De Marrakech Lounge in Leiden is vrijdagochtend vroeg beschoten. Er zitten zeker elf kogelgaten in de ruiten van de shishalounge aan de Herenstraat, zegt een verslaggever van Omroep West. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op straat en bij het pand.
Door een wonder was er maar één gewonde te betreuren.

dddddddddddddddddddddddddddddAugustus 2021 :29 augustus 2021 : Een dode bij schietpartij in Neerbosch
NIJMEGEN – Een 23-jarige Nijmegenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Neerbosch-West, blijft voorlopig vastzitten. Het incident kostte de 37-jarige Tim, een huisgenoot van de verdachte, het leven. Om 22.58 uur die avond kwam de eerste melding over het incident binnen bij de hulpdiensten. In de woning troffen ze de zwaargewonde Nijmegenaar aan, die even later ter plaatse aan zijn verwondingen bezweek.

28 augustus 2021 : Weer een steekpartij in Presikhaaf: slachtoffer overleden
ARNHEM –  In een woning aan de Van Galenstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft zaterdagochtend een dodelijk steekpartij plaatsgevonden. Het is de tweede steekpartij in 24 uur in Presikhaaf.

28 augustus 2021 : Ernstig gewonde bij steekpartij
EMMEN – Rond 3.00 uur vond een steekpartij plaats aan de Ekselerbrink. Een man raakte ernstig gewond.

27 augustus 2021 : Gewonde bij steekpartij Volkerakstraat
ARNHEM – Bij een steekpartij op de Volkerakstraat in Arnhem is een man gewond geraakt.
De politie heeft één aanhouding verricht. De gewonde is een man en de aangehouden verdachte een vrouw.

26 augustus 2021 : Twee gewonden bij schietpartij
DORDRECHT – Bij een schietpartij in Dordrecht zijn twee agenten en een verdachte gewond geraakt. Buurtbewoner Rudy zag het gebeuren vanuit zijn raam. “Mensen doken weg achter auto’s.”

26 augustus 2021 : Woning doorzeefd met 21 kogels afgeschoten en slechts twee gewonden
AMSTERDAM –  Op de Vechtstraat, die ligt in de Amsterdamse Rivierenbuurt, vonden op 26 augustus twee schietpartijen plaats.
Het eerste schietincident was op dinsdagmiddag 25 augustus rond 16.00 uur.
Bij de schietpartij werd 21 keer op een woning geschoten met een Kalasjnikov.

De tweede schietpartij was in de daaropvolgende nacht om 04.00 uur.
Naast de beschieting van de woning met een kalasjnikov, werd eerder op de dag een man in de straat beschoten met een pistool. Een verband tussen de twee incidenten is niet aangetoond.
Bij de schietpartijen raakten twee mannen gewond.

27 augustus 2021 : Man gewond bij steekpartij
ARNHEM – Bij een steekpartij op de Volkerakstraat in Arnhem is een man gewond geraakt. De politie heeft één aanhouding verricht. De aangehouden verdachte is een vrouw. De politie heeft een gedeelte van de straat afgezet en doet onderzoek wat er precies is gebeurd.

21 augustus 2021 : Man beschoten vanaf parkeerplaats
HOOGEVEEN – Rond half vier kreeg de politie een melding van een schietpartij bij de flat vlak bij het stadscentrum. Volgens omstanders is iemand, die op de bovenste verdieping van de flat op een balkon stond, vanaf de parkeerplaats beschoten. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

21 augustus 2021 : Steekpartij Paul Krugerlaan : man gewond
DEN HAAG – De politie is nog op zoek naar een verdachte voor het neersteken van een 21-jarige Hagenaar afgelopen weekend. De man werd gestoken op de Paul Krugerlaan.

20 augustus 2021 : Gewonde bij steekpartij op metrostation
SPIJKENISSE – Wat er zich heeft afgespeeld is niet helemaal duidelijk. Het slachtoffer verklaarde dat toen hij uit het metrostation liep de dader zwaaiend met een mes op hem af kwam, waarna deze is gevlucht.

15 augustus 2021 : Appartement beschoten door meerdere schutters
ENSCHEDE – Bij de schietpartij in de nacht van 14 op 15 augustus aan de Schorpioenstraat in Enschede vermoedt de politie dat er meerdere schutters over en weer hebben geschoten. Er zijn verschillende kaliber kogels aangetroffen in de straat. Bij het appartement van een ouder echtpaar ging een kogel dwars door de ruit en door de deur.

11 augustus 2021 : Één gewonde na schietincident
SCHINVELD – Bij een geëscaleerde ruzie aan de Kloosterlaan heeft een van de betrokkenen schoten gelost. Ook werd er gevochten. Een persoon raakte gewond tijdens de vechtpartij.

dddddddddddddddddddddddddddddJuli 2021 :

30 juli 2021 : Jongen (15) overlijdt na steekpartij
ROTTERDAM – De dodelijke steekpartij in Rotterdam waar een 15-jarige jongen overleed na een aanvaring met een leeftijdsgenoot is het zoveelste trieste hoofdstuk in een reeks geweldsdelicten tussen kinderen. Wat is er toch aan de hand in Nederland, waar jochies massaal met messen en andere wapens over straat lijken te lopen?

29 juli 2021 : 12 jarig meisje gestoken 
DELFT – Een minderjarig meisje is donderdagmiddag door een nog onbekende jongen of jongeman gestoken. Dat gebeurde bij een school aan de Van Rijslaan in Delft.

23 juli 2021 :Doodgeschoten tijdens uitlaten van zijn hond
CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De 37-jarige Wisam Al-Abbasi werd op vrijdag 23 juli neergeschoten terwijl hij in Capelle aan den IJssel zijn hond uitliet. Hij overleefde het schietincident niet.

7 juli 2021 : Vrouw neergestoken en naar ziekenhuis
AMSTELVEEN – Een 33-jarige vrouw uit Amstelveen is dinsdagavond ernstig gewond geraakt na een steekpartij.

6 juli 2021 : Peter R. de Vries neergeschoten
AMSTERDAM – Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. Negen dagen later is hij in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

5 juli 2021 : Schietpartij bij Erasmuspark
AMSTERDAM  -Bij een schietincident aan de Erasmusgracht in Amsterdam is vanavond een man gewond geraakt.
Het slachtoffer werd na een woordenwisseling met drie mannen in zijn nek geschoten, zo laat de politie weten. De hulpdiensten hebben de gewonde man overgebracht naar het ziekenhuis.
dddddddddddddddddddddddddddddAugustus 2021 :
28 juni 2021 : Russische vrouw gewond geraakt bij steekpartij
NAALDWIJK – De vrouw raakte, vermoedelijk door glas, gewond aan haar gezicht.
De betrokken kemphanen uit Rusland waren volgens de bewoner van het huis ’s middags langsgekomen voor een slaapplek, terwijl de afspraak was dat de Russen pas in augustus op de stoep zouden staan.

20 juni 2021 : Gebouw van Emile Ratelband beschoten
ARNHEM – Het pand van Emile Ratelband in Arnhem is beschoten. De dader is aangehouden. Deze wordt poging tot doodslag op een bewoner ten laste gelegd.
Volgens justitie kennen de mannen elkaar uit het drugscircuit.

19 juni 2021 : Middelburger ernstig gewond na steekpartij
VLISSINGEN – Een 27-jarige Middelburger is zaterdag ernstig gewond geraakt bij een steekpartij in Vlissingen. Het slachtoffer werd rond 17.45 uur neergestoken op de Korenbloemlaan. Hij is met een mes in het hoofd afgevoerd naar het ziekenhuis.

dddddddddddddddddddddddddddddMei 2021 :
29 mei 2021 : Twee aanhoudingen na fatale schietpartij 
ROTTERDAM – Rond 7:00 uur werd er geschoten op een man voor een huis op de Bramentuin. Het gaat om de 30-jarige bewoner van het huis. Er is geprobeerd hem te reanimeren in de voortuin, maar dat bleek tevergeefs. Voor de dodelijke schietpartij zijn korte tijd later twee verdachten aangehouden op de Dordtsestraatweg. Het gaat om een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

22 mei 2021 : Dodelijke steekpartij, vier gewonden
AMSTERDAM – In de Amsterdamse wijk De Pijp heeft een man op een aantal plekken dicht bij elkaar op mensen ingestoken. De vermoedelijke dader is opgepakt. Eén van de slachtoffers is omgekomen, vier anderen raakten gewond.

24 april 2021 : Gewonde bij steekpartij aan De Brandnetel
ZWAAG – Een slachtoffer van een steekpartij meldde zich zelf bij het ziekenhuis. Waar het deze persoon gewond was geraakt, was toen nog onduidelijk. Even later bleek het aan de Brandnetel moeten hebben plaatsgevonden.

6 januari 2021 : Man neergestoken tijdens ruzie
ALMERE – Maandag rond 18.55 uur belde een man vanuit een woning in de Muziekwijk in Almere dat hij gewond was en hulp nodig had. Het lijkt erop dat hij is gestoken met een scherp voorwerp. Hij was aanspreekbaar en werd meegenomen naar het ziekenhuis.

5 december 2020 : Vanuit twee voertuigen beschoten : twee gewonden
VAALS – Bij een schietpartij in de Bosstraat zijn zaterdagmiddag vijf personen aangehouden. Bij het incident vielen twee gewonden, zij zijn tevens verdachten. De politie kreeg rond 16:30 uur meerdere meldingen dat er geschoten zou zijn vanuit twee voertuigen in de Bosstraat.

GEEN REACTIES