Maurik de Groot: Hoe zie ik eruit als ik 70 ben?

Waarom deze vraag relevant is? Omdat deze leeftijd ongeveer mijn pensioenleeftijd zal zijn.

En waarom het dan belangrijk is om te weten hoe ik er dan uit zie? Omdat ik daarmee ga nadenken wat ik nodig heb voor mijn pensioen.

Pensioen of een all-inclusive vakantie?

Over het maatschappelijke nut van pensioen is al veel geschreven. Natuurlijk is het slim om een appeltje voor de dorst te hebben en bij een onverhoopt overlijden de nabestaanden goed verzorgd achter te laten.

Feit blijft echter dat, indien een werknemer de keuze wordt geboden tussen NU een all-inclusive vakantie in een 5-steren hotel of een pensioenuitkering in de verre toekomst, vrijwel altijd voor de vakantie wordt gekozen.

Hoe denken uw klanten hierover? Lees meer van het blog van Maurik de Groot over het nut van pensioen.

Over waarde: het blog voor financieel adviseurs.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER