Vraag uit de markt: Welke verzekeraar biedt autoverzekering voor USA?

© Pixabay.com

Voor velen een lang gekoesterde wens: met je eigen oldtimer/klassieker/sportwagen Coast to Coast.

Al sinds 2007 organiseert USA Autoreizen bijna jaarlijks een avontuurlijke tocht voor eigenaren van oldtimers/klassiekers/sportwagens. De autoreizigers rijden in 22 dagen vanaf New York via Chicago de Historic Route 66 naar Los Angeles.

Historic Route 66
Vanaf Chicago wordt de 2.278 mijl lange Historic Route 66 gevolgd tot aan Los Angeles.
Soms schrijven 80 of meer leden van dezelfde autoclub zich in, zoals de Jaguar club. Soms een groep autoreizigers die een Morgan bezitten. In 2015 bestond de groep uit een mengeling van meerdere merken cabrio’s. Maar altijd mensen die de wereld graag verkennen met hun eigen auto die per container vanuit Rotterdam wordt verscheept.

Hoogtepunten zijn o.a. de grote steden New York, Niagara Waterfalls, Chicago, de Grand Canyon, woestijnen, prairies, schier eindeloze akkers met graan, het versteende oerwoud, Las Vegas, Palm Springs en uiteindelijk Los Angeles. De hele route is bezaaid met bezienswaardigheden uit vervlogen tijden, Autocollecties zoals van de merken Duesenberg of Packard

En dan komt de verzekeringsvraag
Ieder jaar weer is het een hels karwei om een verzekeraar te vinden die bereid is om de verzekering van het aansprakelijkheidsrisico en/of cascoschade te verzekeren. Er is geen sprake van een zeer bijzonder risico, want de route is bekend, de groep wordt begeleid en de dag begint steeds met een briefing na het ontbijt. De route is doorgaans redelijk eenzaam omdat Historic Route 66 slechts op speciale kaarten staat. De toertocht is voorzien van talloze borden die de juiste richting naar LA aanwijzen.

Kortom
in al die jaren hebben wij niet meegemaakt dat er een bijzondere schadegebeurtenis heeft plaatsgevonden. Ook niet tijdens het transport in de containers. Wij van USA autoreizen vragen bij deze de redactie van Findinet of zij bereid zijn om deze vraag voor te leggen aan de lezers:

Welke partij kan een adequate en betaalbare aflopende Collectieve verzekering aanbieden voor groepen enthousiaste buitenbeentjes?

GEEN REACTIES