Samenwerking Pal-V en Antena Group

Video : Autoshow Geneve

Wordt de vliegende auto een belangrijk onderdeel van de mobiliteitsoplossing voor onze steden? Als het aan Antea Group ligt wel. Het ingenieurs- en adviesbureau ondertekende 11 maart een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst met PAL-V, fabrikant van ’s werelds eerste vliegende auto. Het bureau dat wereldwijd actief is, wil de vliegende auto samen met PAL-V naar een hoger niveau tillen door de ontwikkeling van diverse voorzieningen die deze nieuwe vorm van mobiliteit mogelijk maken.

Grote impact
De PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) is een compacte tweepersoons ‘autogyro’ die zich over de weg én in de lucht kan verplaatsen. Een ‘autogyro’ is de veiligste en makkelijkste manier van vliegen die er is. Vliegen gaat veel normaler worden in de toekomst en dat gaat grote impact hebben op de infrastructuur, de openbare ruimte en het vastgoed in steden: het domein van Antea Group.

Businesslijndirecteur Henri Deelstra: “Samen met PAL-V zetten we onze kennis en ons netwerk in om nieuwe producten, voorzieningen en infrastructuren te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het vergunnen, ontwerpen en realiseren van minivliegvelden of parkeergelegenheden aan huis.

CEO Robert Dingemanse van PAL-V: “De persoonlijke vliegmobiliteit start nu, met een vliegende auto waarmee je buiten de stad vliegt en in de stad rijdt. In de toekomst gaan we ook met air-taxi’s binnen de stad van platform naar platform vliegen. Vliegen wordt veel normaler de komende decennia.

Eerste toestellen al verkocht
In 2012 maakte PAL-V de eerste succesvolle testvluchten met de vliegende auto. In 2020 krijgt het eerste model, de PAL-V Liberty, een licentie van de RDW en een vlieglicentie van EASA. Hiermee mag er in heel Europa, maar ook daarbuiten in heel veel landen gereden én gevlogen worden in het toestel. De PAL-V is daarmee vanaf 2020 operationeel; de eerste ter wereld. Een deel van de reeds verkochte PAL-V’s is verkocht in Nederland. Deelstra: “Ook een aantal gemeenten heeft al interesse getoond in een pilot met de vliegende auto. Daarnaast zijn we momenteel in samenwerking met diverse overheden bezig een challenge te organiseren om de PAL-V in te zetten in hun werk.”

Oplossing voor het fileprobleem
De gezonde & leefbare stad van de toekomst is één van de thema’s waarmee Antea Group zich bezighoudt. Deelstra: “In 2050 woont 68% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden. Wij zien de vliegende auto als gamechanger in de interstedelijke mobiliteit en mogelijk als een belangrijk onderdeel van de oplossing voor het fileprobleem. Door samen met PAL-V goede randvoorwaarden en voorzieningen voor de vliegende auto te ontwikkelen, willen we de ontwikkeling van ‘personal air mobility’ versnellen én interessant maken voor het grote publiek.

In juni te zien in Nederland
De PAL-V Pioneer Edition is 5 maart 2019 gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Later dit jaar zijn PAL-V en Antea Group samen te zien in de stand van Antea Group op de PROVADA in Amsterdam.

Bronvermelding : Binnenlandsbestuur.nl

Meer informatie over de lancering van de eerste echte vliegende Pal-V treft u
aan in het automagazine Autoblog en het FD.

Pal-V is een strategische partner van Findinet Nieuwsdienst voor het verzekeringswezen.

GEEN REACTIES