NARIM AWARD 2021 VOOR ANDRÉ OUDE HERGELINK (TEN CATE)

Fotografie : Rob Lamping

André Oude Hergelink, inmiddels gepensioneerd Risk- and Insurancemanager bij  Ten Cate, is de winnaar geworden van de NARIM Award 2021.

Hij ontving uit handen van bestuurslid Rosalie André de bij de award behorende sculptuur en een bos bloemen. Hiermee is hij de opvolger van Tjerk van Dijk, aan wie vorig jaar de Award postuum werd uitgereikt.

De NARIM Award wordt gedragen door de markt en is bestemd voor iemand die het vak binnen het bedrijfsleven actief promoot, van grote betekenis is voor NARIM en een voorbeeld is van hoe de branche met elkaar zaken wil doen.

Rosalie André gaf aan waarom André Oude Hergelink deze Award meer dan verdient: “Hij heeft zich jarenlang ingezet als ambassadeur voor zijn bedrijf, zowel binnen en buiten de verzekeringsbranche. Hij was vanaf het eerste uur lid van NARIM en regelmatig aanwezig bij bijeenkomsten van FERMA. Hij is een voorbeeld voor ons allen, altijd op zoek naar een oplossing op basis van de kennis van zijn bedrijf, kennis van de industrie, maar vooral op basis van partnerschap. Hij heeft zeker niet altijd de gebaande paden gevolgd. Met kennis, ervaring en veel flexibiliteit heeft hij Ten Cate verzekeringstechnisch ontvlochten. Dat moet niet makkelijk zijn geweest, als je trots bent op een koninklijk bedrijf waar je 35 jaar aan mee hebt gebouwd. Respect en loyaliteit staan bij hem hoog in het vaandel. Hij staat altijd open voor advies, is persoonlijk betrokken, maar vooral bescheiden.”

Blij verrast
Mede door het niet kunnen houden van een afscheidsreceptie greep de Award-winnaar de gelegenheid aan om in een uitgebreid dankwoord zijn collega risk- en insurancemanagers en de businesspartners bij verzekeraars en makelaars te bedanken voor de prettige samenwerking in de loop der jaren.  Na de overhandiging van de NARIM Award nam André Oude Hergelink de gelegenheid te baat om de aanwezigen toe te spreken.”Ik ben blij en verrast met deze Award. In 1996 was ik vanuit de NRIMG betrokken bij de oprichting van de NARIM. Het doel van de associatie is in de afgelopen 25 jaar steeds dichterbij gekomen. De informatie en de kennis over het beheren en financieren van risico’s is sterk vergroot. Daar heeft ieder van ons heeft veel profijt van in de dagelijkse praktijk.”

Fundamentele veranderingen
Hij vervolgde: ‘Nu staat NARIM voor een volgende fase om op basis van al die beschikbare informatie en kennis juist ook de wijsheid omtrent het beheer en de afdekking van risico’s de boventoon te laten voeren. Met nog meer wijsheid kan nog meer worden bereikt. Door intensief samen te werken en te verbinden, kunnen we als sector de risico’s blijven mitigeren en afdekken maar ook de verzekeringscapaciteit op peil houden binnen onze groeiende netwerksamenleving. In de afgelopen 25 jaren is onze leefwereld exponentieel veranderd, offline en online raken volledig met elkaar verweven. We staan nog maar aan het begin van heel veel fundamentele veranderingen. De vraagstukken die op ons afkomen worden steeds complexer. Technologieën, data en risico’s vliegen ons om de oren. Denk daarbij aan cybercrime, ransomware, klimaat- en energietransitie, etc. Ik kan niet genoeg benadrukken dat we elkaar nodig hebben om alle risico’s onder controle en verzekerbaar te houden. Daarbij mogen we elkaar nooit “niet thuis” geven. Want het simpele principe van verzekeren is en blijft: samen werken, samen delen door samen te dragen. Pas dan kun je prachtige projecten uitvoeren en duurzame doelen behalen.

André Oude Hergelink had ter afsluiting nog een advies voor NARIM: ‘Houd koers en houd de blik op de horizon. Ik wens ik u al het goede en een behouden vaart’.

Bron : Narim

GEEN REACTIES