Meer mensen laten de auto staan vanwege hoge prijzen

Een op de vijf Nederlanders blijft vaker thuis door inflatie blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl. Verder laat het onderzoek zien dat door de hoge prijzen van onder meer benzine en diesel een kwart van de Nederlanders steeds vaker het OV of de fiets pakt.

Naast de hoge prijzen aan de pomp zijn ook de gestegen autopremies – in sommige gevallen met bijna 10 procent – een reden dat mensen vaker kiezen voor een alternatief voor reisverkeer. De hoge premies leiden er tevens toe dat veel autobezitters de mogelijkheden onderzoeken een andere, voordeligere autoverzekering af te sluiten. Vooral voor autobezitters die veel schadevrije jaren hebben opgebouwd en al jaren bij dezelfde verzekeraar zitten, is het zinvol uit te zoeken of er geen andere goedkopere verzekeraar is die dezelfde dekking biedt, aldus de onderzoekers.

Ondanks dat het rijden of bezitten van een auto aardig wat kost door de huidige economische situatie past bijna de helft van de Nederlanders zijn rijgedrag niet aan. Zij geven aan nog evenveel te rijden ondanks de gevolgen van de hoge benzineprijzen en inflatie. In het onderzoek is wel te zien dat steeds meer automobilisten last hebben van de hoge prijzen. Waar vorig jaar bijna 55 procent van de ondervraagden nog evenveel bleef rijden ondanks de hoge prijzen, daalde het percentage dit jaar naar 46 procent.

GEEN REACTIES