a.s.r. zet volgende stap in duurzaam verzekeren

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) neemt een meerderheidsbelang in schadeherstelbedrijf Soople. Daarnaast neemt de verzekeraar een minderheidsbelang in Fixxer, een nieuwe vennootschap die is opgezet in samenwerking met Belfius Insurance, een geïntegreerde bank-verzekeraar die in handen is van de Belgische federale regering. Met deze twee nieuwe samenwerkingen wil a.s.r. een volgende stap zetten in duurzaam verzekeren.

Soople, een dochteronderneming van Plegt-Vos, is gespecialiseerd in vastgoedonderhoud en herstelwerkzaamheden. a.s.r. neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in het herstelbedrijf. Het overige belang blijft in handen van Plegt-Vos. Het herstelbedrijf wordt aangesloten op het duurzaam herstelnetwerk van a.s.r. waarna klanten gebruik kunnen maken van de duurzame hersteldiensten van Soople.

De nieuwe vennootschap Fixxer richt zich op het beheer en de verdere ontwikkeling van een digitaal dienstenplatform voor schadeklanten. Zowel Belfius Infinance als a.s.r. (de laatste heeft een minderheidsbelang van 49,48 procent) beschikken over specialistische kennis en ervaring. Dit betekent dat a.s.r. zich nog sterker wil inzetten op duurzaam schadeherstel. Op termijn wil de verzekeraar dit op een zo efficiënt mogelijke manier aanbieden aan klanten.

Fixxer, opgericht in 2018, is oorspronkelijk ontwikkeld om particuliere schadeklanten die werk aan hun woning willen laten uitvoeren. Het platform maakt het gemakkelijker om met professionele vaklui in contact te komen. Naast deze ‘marketplace-activiteit’ beschikt het platform inmiddels ook over de functionaliteit voor het aanbieden van diensten voor ‘herstel in natura’. Schadeklanten nemen via het platform zelf contact op met aangesloten herstelbedrijven. Dit maakt het voor de klant eenvoudiger te kiezen voor duurzaam schadeherstel.

Ondanks de voorgenomen samenwerking verandert er voorlopig nog niets voor klanten en herstelpartners. De focus van de samenwerking ligt momenteel op de closing van de overeenkomst met Belfius Insurance. De verwachting is dat die in april 2023 passeert. Hierna start a.s.r. gefaseerd met het koppelen op Fixxer van de huidige herstelpartners en systemen.

GEEN REACTIES