Krapte woningmarkt belemmert sollicitaties als verhuizing nodig is

Jongeren blijven steeds langer thuis wonen
© Tokapic, Pixabay

25 procent van alle Nederlandse starters heeft wel eens een sollicitatie op een openstaande vacature nagelaten vanwege de krappe woningmarkt. Dit terwijl 57 procent van hen aangeeft wel te willen verhuizen voor een nieuwe baan. Dit blijkt uit onderzoek van Viisi Hypotheken onder 1.042 Nederlanders zonder koopwoning tussen de 22 en 35 jaar oud.

Het onderzoek wijst tevens uit dat 51 procent van de ondervraagden aangeeft dat een bedrijfswoning voor hen een reden zou zijn van baan te veranderen. Vooral twintigers zouden een voorstander zijn van een zogenoemde woning van de zaak, Voor 54 procent van hen zou dit een reden zijn om van werkgever te wisselen, 62 procent is zelfs bereid hiervoor te verhuizen.

Het onderzoek maakt verder duidelijk dat een meerderheid van alle Nederlandse starters graag zou willen dat werkgevers een actieve(re) rol innemen bij de huisvesting van hun medewerkers. Zo vindt 55 procent van de respondenten dat werkgevers meer ondersteuning moeten bieden bij de zoektocht naar een geschikte woonruimte, door bijvoorbeeld de kosten van een aankoopmakelaar te vergoeden of potentiële huurwoningen te identificeren. Bovendien pleit 36 procent van alle Nederlandse starters voor de bouw van bedrijfswoningen, zoals in het verleden is gedaan door Philips, Bata en Hevea en recent werd aangekondigd door ASML.

Bron: Viisi Hypotheken

GEEN REACTIES