Inflatie 2,8 procent in februari

CBS

Consumentengoederen en -diensten zijn in februari 2,8 procent in prijs gestegen in vergelijking met februari 2023. Dit is een daling ten opzichte van de inflatiecijfers van januari dit jaar. Toen was de inflatie 3,2 procent vergeleken met een jaar eerder. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijsontwikkeling van voeding zorgde voor een daling van de inflatie, aldus de cijferaars van het CBS, Voedingsmiddelen waren in februari 0,3 procent duurder dan een jaar eerder. In januari waren de prijzen 2,1 procent hoger dan vorig jaar. De kleinere prijsstijging komt vooral door de prijsontwikkelingen van brood- en graanproducten, groenten en vlees.

Ook de prijsontwikkeling van woonproducten zoals meubelen en huishoudelijke artikelen had een drukkend effect op de ontwikkeling van de inflatie. Prijzen van deze productgroep waren in februari gemiddeld 2,7 procent lager dan vorig jaar.

De prijsontwikkeling van motorbrandstoffen had daarentegen een verhogend effect op de ontwikkeling van de inflatie, zo laten de cijferaars verder weten. In februari waren motorbrandstoffen 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bron: CBS

GEEN REACTIES