Hippe hypotheekadviseur haalt geld op via crowdfunding

Hypotheekadviseur Viisi is een crowdfundingactie gestart om 1 miljoen euro op te halen. Met het geld wil het bedrijf 25 nieuwe mensen aannemen om de adviescapaciteit te verdubbelen. Via CrowdAboutNow is in anderhalve week 343.839 euro (68%) opgehaald. Met elke bijdrage vanaf 1000 euro wordt een boom geplant.

Viisi, gestart in 2011, draagt haar duurzame doelstelling breed uit. De doelgroep wordt gevormd door naar eigen zeggen “mensen die circulariteit, duurzaamheid, sociale en inclusieve gelijkheid & respect voor flora en fauna belangrijk vinden”. Viisi wil doorgroeien tot een partij die toonaangevend is, om uiteindelijk haar doel te verwezenlijken: de financiële dienstverlening “radicaal fatsoenlijk en volledig transparant maken”. De organisatie kent geen bazen maar is zelfsturend. “Bij Viisi weten klanten exact wat een advies kost en weten werknemers van elkaar wat men verdient.”

Investeringen van de afgelopen tijd zijn met name gefinancierd uit eigen middelen, maar ook met een lening van €1 miljoen bij de Rabobank, waarop inmiddels €381.000 is afgelost. Viisi laat naar eigen zeggen een gezonde, winstgevende groei zien. Het jaar 2020 zal worden afgesloten met ca. 4,8 mln. euro omzet (na 3,4 mln. in 2019) en een winst voor belasting van ca. 0,7 mln. euro. Viisi heeft dit jaar elf nieuwe kantoren geopend en zit nu op 29 locaties in 24 steden.

GEEN REACTIES