Eerste Nederlandse verzekeraar met hagelscanner

Als eerste Nederlandse schadeverzekeraar heeft Nh1816 Verzekeringen een hagelscanner aangeschaft. Deze innovatieve technologie stelt de schadeverzekeraar in staat om bij een hagelcalamiteit de schade aan auto’s van hun verzekerden sneller en nauwkeuriger vast te stellen.

Afwikkelen schades

Volgens de verzekeraar zorgen grotere hagelstormen voor een piek in het aantal gemelde en te beoordelen schades, waarbij verzekerden in geval van acute problemen snel hulp nodig hebben. Het afwikkelen van deze schades doet de schadeverzekeraar al volgens een hagelcalamiteitenplan, maar door toevoeging van de hagelscanner is het nu mogelijk nog sneller duidelijkheid te geven over de schade en de mogelijkheden voor herstel.

Spotrepair

Bij een hagelcalamiteit – waarbij veel voertuigen tegelijk in een regio beschadigd raken, zoals afgelopen zomer rond het Gardameer – zegt de verzekeraar toe binnen enkele uren de hagelscanner operationeel te hebben. Vervolgens stelt de verzekeraar de schade vast, biedt ondersteuning aan verzekerden en hun financiële adviseur en plant de uit te voeren reparatie (spotrepair). Vooralsnog biedt de verzekeraar deze service alleen aan in Nederland, al is er de ambitie deze vorm van schadeherstel in de toekomst eveneens op locatie in het buitenland op touw te zetten.

Bron: Nh1816

GEEN REACTIES