Duizend letselmeldingen Nederlandse wintersporters

De ANWB Alarmcentrale heeft in de periode tussen december 2022 en maart 2023 van ruim duizend wintersporters meldingen ontvangen van letsel. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig seizoen. Bijna negenduizend Nederlanders hebben zich in die periode gemeld bij de ANWB Alarmcentrale met autopech.

Van de ruim duizend melders van letsel zijn 155 wintersporters met ambulance of ligtaxi naar huis gerepatrieerd door de ANWB Alarmcentrale. De meeste meldingen van Nederlanders met letsel kwamen uit Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. Veel voorkomende wintersportletsels zijn armletsel, knieletsel, onderbeenfractuur en heupfractuur.

De bijna negenduizend Nederlanders die hulp hebben ingeschakeld van de ANWB Alarmcentrale deden dat omdat zij pech hadden met hun voertuig. 14 procent meer auto’s dan in 2021 konden ter plekke niet konden worden gerepareerd en zijn teruggebracht naar Nederland. De meest voorkomende autopechmeldingen waren het niet starten van de auto, verlies van vermogen, een lekke band, meldingen van controlelampjes in het dashboard en een kapotte accu.

Duitsland kent wederom de meeste voertuighulpverleningen, voor wintersport en als doorreisland. Daarna volgen Frankrijk en Oostenrijk.

Bron: ANWB

GEEN REACTIES