Cybercrime: de wedloop gaat voort

INGEZONDEN MEDEDELING

Alle beveiligingsmaatregelen ten spijt, computer- en datanetwerken worden er niet veiliger op. Cybercriminelen verzinnen steeds nieuwe manieren om waardevolle data van bedrijven en instellingen te stelen. Volgens het Data Breach Investigation Report 2015 kunnen hackers in 60% van de gevallen binnen 6  minuten binnendringen in ieder IT-systeem.

Ook voor ICT-bedrijven bestaat 100% veiligheid niet. Net als andere bedrijven kunnen ze het slachtoffer worden van datadiefstal of ddos-aanvallen maar ook van afpersingspraktijken. Het is een misverstand dat alleen grote bedrijven het slachtoffer worden van hackers en andere cybercriminelen. MKB’ers zijn vaak een makkelijker prooi omdat ze hun beveiligingssystemen minder goed op orde hebben.

De schade van een cyberaanval is vaak enorm, niet alleen voor het bedrijf zelf, maar ook voor hun klanten. Behalve de directe schade aan ICT-systemen valt te denken aan omzetderving, reputatieschade en de kosten van forensisch onderzoek. Om bedrijven hier beter tegen te behoeden heeft Chubb Insurance haar BAV-dekking recent uitgebreid met Kosten Cyberdreiging en Beloningskosten (waaronder de kosten van een onderhandelaar).

Lees het volledige bericht :
http://www.chubbeuropemail.com/cybercrime-is-big-business-geworden/.

GEEN REACTIES