Winnaars winnen weer in Adfiz Prestatie-onderzoek

Legal & General, Noordhollandsche van 1816, Movir, Dela en Stad Holland hebben hun koppositie weten vast te houden. Alleen bij pensioen zijn grote verschuivingen.

Bij Pensioen (leven collectief) klimmen Generali en AEGON respectievelijk van de 6e naar de 1e en van de 7e naar de 2e plaats. Dat gaat ten koste van de winnaar van vorig jaar, Zwitserleven die duikelt naar de 6e plaats en de vorige nummer 2, Delta Lloyd die het verlies tot één plaats heeft weten te beperken.

Ook verder is deze rangschikking compleet over de kop gegaan.

Maar veel betekenis hecht Adfiz daar niet aan. Zij vindt de prestaties van alle pensioenverzekeraars onder de maat: “Dit jaar wordt de prijs voor leven collectief niet uitgereikt. Geen enkele verzekeraar scoorde in deze categorie boven de 7. En de pensioenverzekeraars gingen collectief flink achteruit in kwaliteit. Een prestatie onder de zeven beschouwen wij als onder de maat en dat verdient geen aanbeveling,” aldus Adfiz-directeur Hanneke Hartman.

In het Adfiz Prestatie onderzoek is de stijgende trend van de afgelopen jaren omgebogen. Schade, Ziektekosten en Uitvaart blijven gemiddeld redelijk constant. Leven individueel en Inkomen dalen licht. Pensioen zakt dus door het ijs en valt terug naar het prestatieniveau van 4 jaar geleden.

Adfiz ziet in het Prestatie Onderzoek een stevig bewijs dat onafhankelijk advies in alle sectoren een belangrijke functie heeft. De onafhankelijk adviseur kan kwaliteit mee laten wegen bij de aankoopbeslissing van de klant. Bovendien kan hij veel ergernissen van klanten die ontstaan door fouten of slechte prestaties van verzekeraars ondervangen en helpen oplossen.

Hanneke Hartman: “Het is een wereld van verschil of je zelf voortdurend alert moet zijn op fouten in de polis, om vervolgens een kwartier in de wacht te staan, of dat een adviseur dat voor je controleert en regelt.”

Top-drie

Schade

1. Noordhollandsche van 1816

2. Aegon

3. Unigarant

Leven individueel

1. Legal and General

2. TAF

3. Erasmus

Leven collectief:

1. Generali

2. AEGON

3. Delta Lloyd

Inkomen

1. Movir

2. BNP Paribas Cardif

3. De Goudse

Ziektekosten

1. Stad Holland

2. ONVZ

3. CZ

Uitvaart

1. DELA

2. Monuta

3. Ardanta

Zie voor de volledige uitslagenlijsten Branche in Beweging van december 2012

U kunt het pdf-magazine downloaden in

GEEN REACTIES