Wilma de Bruijn: Vergeet de pensioenzekerheid van vroeger

De 4e Pensioenexpeditie verkent de contouren van het nieuwe pensioenlandschap waarbij een samenspel van werken, wonen en zorg vorm krijgt.

Wilma De Bruijn over de Pensioenexpeditie op 20 november in Achema Congrecentrum Zeist:

“Garanties zijn er niet meer. Vergeet de zekerheid die overheid en werkgevers vroeger boden. Hoe gaan we ons pensioen anders organiseren? Hoe zorgen we ervoor dat mensen zelf de verantwoordelijkheid pakken? Wat is daarvoor nodig? Hoe krijgen we de mensen in beweging, van jong tot oud?

De 4e Pensioenexpeditie verkent de contouren van het nieuwe pensioenlandschap waarbij een samenspel van werken, wonen en zorg vorm krijgt. De eigen verantwoordelijkheid van mensen komt centraal te staan. Hoe krijgen we dat tussen de oren? En ook: wat is de nieuwe rol van werkgevers en overheid? En hoe ziet solidariteit er in de toekomst uit? Nadrukkelijk laat deze Pensioenexpeditie het verleden los. Op basis van verbeeldingskracht speuren we samen naar nieuwe richtingen, modellen en oplossingen.
Om mensen wijzer te maken en op weg te helpen naar een financieel gezonde toekomst.

Laat je verleiden en beleef de Pensioenexpeditie. Ervaar en doorvoel de toekomst. Het is juist deze beleving die nieuwe ideeën en dialogen over de pensioentoekomst uitlokt. Zorg dat je er bij bent!”

Meer informatie op de website van Pensioenexpeditie 2013.

GEEN REACTIES