Voormalig bestuurder BNP Paribas wordt directeur Vastgoedpro

Voormalig bestuurder BNP Paribas wordt directeur Vastgoedpro
Cees de Jong. © Vastgoedpro

Cees de Jong wordt algemeen directeur bij Vastgoedpro, de beroepsvereniging voor vastgoedprofessionals. De Jong is voormalig CEO van BNP Paribas Cardif Netherlands en werd daar vooral bekend door de introductie van de hypotheekbescherming in de Nederlandse woningmarkt.

De Nederlandse vestiging van deze Franse verzekeringsmaatschappij richt zich vooral op de bescherming van maandlasten tegen risico’s als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. In de jaren negentig introduceerde het bedrijf het concept betalingsbescherming op de Nederlandse markt.

Cees de Jong: “Door meer dan twintig jaar te hebben gewerkt in de verzekeringswereld, waarbij er raakvlakken waren met de woningmarkt, heb ik de vastgoedsector nauwlettend in de gaten gehouden. Mijn netwerk beslaat vrijwel alle disciplines. Dit komt goed van pas, aangezien het functioneren van deze sector om een goede ketenwerking vraagt. Een integrale aanpak is noodzakelijk.”

Tot nu toe lag De Jongs focus op het betaalbaar houden van een woning bij inkomensdaling. “Maar juist de toegankelijkheid van de huizenmarkt is nu een grote uitdaging. Zoals de beschikbaarheid van woningaanbod, de integriteit van vastgoedprofessionals en een optimale samenwerking van alle stakeholders. De vereniging Vastgoedpro kan daar in mijn ogen aan bijdragen en is een meerwaarde in de vastgoedwereld.”

Vastgoedpro is de Nederlandse beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs, bouwkundig keurders en andere vastgoedprofessionals. De vereniging telt ongeveer 750 leden. Het bestuur van Vastgoedpro staat unaniem achter de benoeming van Cees de Jong (53). “Hij heeft met zijn ruime ervaring een goede kijk op de markt. Samen met het bestuur, leden en medewerkers kan hij de vereniging weer door laten ontwikkelen.”

Bron: Vastgoedpro

GEEN REACTIES