Vista Hypotheken krijgt duurzame injectie van ABP t.w.v. 500 miljoen euro

Vista Hypotheken krijgt duurzame injectie van ABP t.w.v. 500 miljoen euro
© Pixabay

Pensioenfonds ABP investeert de komende jaren ruim 500 miljoen euro in duurzame hypotheken van Rabobankdochter Vista Hypotheken. Klanten die kiezen voor deze hypotheek krijgen een korting op de hypotheekrente, indien hun gefinancierde woning energielabel A heeft. Vanaf 1 april krijgen bestaande Vista-klanten die hun woning verduurzamen en daardoor energielabel A krijgen, deze rentekorting ook. Via partner GreenHome kunnen Vista-klanten inzicht krijgen in welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen om hun woning te verduurzamen.

ABP investeert via zijn pensioenbelegger APG de komende jaren in totaal 800 miljoen euro in Vista Hypotheken, waarvan dus ruim 500 voor duurzame hypotheken. Wereldwijd belegt ABP circa 19 miljard euro in hypotheken, waarvan 4 miljard in Nederland.

ABP heeft het streven om in 2020 voor 58 miljard euro in duurzame ontwikkelingsdoelen te hebben geïnvesteerd. Vorig jaar zomer stopte het pensioenfonds met beleggingen in een omstreden palmoliebedrijf na kritiek in de media. Twee weken geleden meldde het pensioen fonds dat het vorig jaar al zijn beleggingen (ter waarde van 4 miljard) in tabak en kernwapens van de hand heeft gedaan.

Bronnen: ABP, Vista

GEEN REACTIES