Verzekeringsportefeuille van Nh1816 nadert half miljard

Verzekeringsportefeuille van Nh1816 nadert half miljard
© Nh1816

De directie van Nh1816 kon haar adviseurs een mooie nieuwjaarsboodschap sturen. De portefeuillestand van de coöperatieve verzekeraar groeide het afgelopen jaar van € 434 naar € 464 miljoen. De bruto premie-inkomsten stegen naar € 444 miljoen (€ 417 miljoen in 2021). En ondanks dat de verzekeringstechnische resultaten onder druk staan, komt de netto combined ratio naar verwachting uit op een “bevredigende” 90%.

En dat terwijl 2022 ook voor Nh1816 een uitdagend jaar was. “De economie piepte en kraakte, personeel- en materiaaltekorten speelden ons allemaal parten. Met name na de februaristormen waaruit een ongekend aantal schademeldingen zijn voortgekomen.”

“Dankzij vereende krachten zijn we hier uiteindelijk goed uitgekomen”, schrijven de directieleden Lex Verëll, Cas Verhage en Rémon Chattellon. “De saamhorigheid was groot, wat we ook terugzien in het aantal lokale maatschappelijke projecten dat we samen met jullie mogelijk hebben gemaakt.” Daarbij is het jaar ook nog eens met een “recordmaand” aan nieuw gesloten verzekeringen afgesloten.

Recordmaand

Andere mijlpaal is de oplevering van het nieuwe Portaal voor financieel adviseurs: “de benchmark in de markt. Het start- en knooppunt voor innovatieve en succesvolle samenwerkingen in ons distributiekanaal. Jarenlang is hier intensief aan gewerkt maar nu is het toch echt door iedereen in gebruik genomen.”

Verder wordt voor Nh1816 een nieuw kantoorpand gebouwd, wat volgens de directie inmiddels goed op schema ligt. Ten slotte meldt het bedrijf dat met ingang van 1 januari Rob Vissers (1964) is benoemd als senior Manager Operations. Met deze benoeming zet Nh1816 “een volgende belangrijke stap in de verdere professionalisering en ontwikkeling van de managementstructuur”.

Bron: Nh1816

GEEN REACTIES