‘Verleng coulanceperiode Pensioen Eigen Beheer’

© Pixabay.com

MKB Belangen en ZZP Nederland willen dat DGA’s meer tijd krijgen om te beslissen wat ze doen met hun opgebouwde pensioen in eigen beheer.

De belangenorganisaties hebben hiervoor een officieel verzoek ingediend bij het Ministerie van Financiën. Het verzoek behelst dat de einddatum van de coulancetermijn waarbinnen directeur-grootaandeelhouders een beslissing moeten nemen over de bestemming van het opgebouwde pensioen in eigen beheer wordt uitgesteld. Deze coulanceperiode loopt 30 juni aanstaande af. In reactie op Kamervragen liet Wiebes eerder weten dat hij verlenging van de coulanceperiode niet nodig vindt.

MKB Belangen en ZZP Nederland vinden echter dat de voorlichting vanuit de overheid, maar ook vanuit de hoek van accountants, boekhouders en belastingadviseurs, tekort is geschoten. De deadline van 30 juni lijkt nu voor een “zeer aanzienlijke groep DGA’s” te snel te komen, aldus de organisaties. Volgens MKB Belangen is een derde van de DGA’s niet op de hoogte van de uitfasering van het pensioen in eigen beheer.

GEEN REACTIES