Verantwoord bieden zonder voorbehoud van financiering voortaan mogelijk

Verantwoord bieden zonder voorbehoud van financiering wordt mogelijk

In deze tijd waarin het voor veel mensen moeilijk is een geschikte, betaalbare koopwoning te bemachtigen, komen steeds meer bedrijven met initiatieven om de huizenkoper te helpen. Zo ook de combinatie BNP Paribas Cardif/De Hypotheker. Dit duo komt met ‘Bieden met Zekerheid’, waarmee consumenten zonder voorbehoud van financiering kunnen bieden zonder een te groot risico te nemen.

De verzekeraar en de hypotheekadviseur beogen het samen mogelijk te maken voor klanten om een goed bod te doen op een woning, terwijl ze al weten welke financiering ze kunnen krijgen. Hierdoor is het niet meer nodig een voorbehoud van financiering op te nemen, waardoor de kans groter wordt dat de klant de woning ook daadwerkelijk krijgt. Om dit voor elkaar te krijgen, wordt het hypotheekaanvraagproces enigszins naar voren gehaald.

Waar normaal gesproken de haalbaarheid en betaalbaarheid van een hypotheek na acceptatie van een bod definitief wordt gemaakt, wordt dit met ‘Bieden met Zekerheid’ al eerder goed bekeken. Samen met een nauwkeurige waardebepaling van de te kopen woning is voor het bieden al duidelijk hoe ver de klant kan gaan. De Hypotheker verzorgt het hypotheekadvies en BNP Paribas Cardif staat garant voor de hoogte van de bankgarantie. Mocht de hypotheek toch niet rondkomen dan vergoedt de verzekeraar dit bedrag. Beide bedrijven werken in dit traject ook samen met Hera Life en Woongarant.

Marieke van Zuien, Commercieel Directeur BNP Paribas Cardif België en Nederland over ‘Bieden met Zekerheid’: “Wij willen consumenten helpen een beter bod te doen en daarmee hun woonwens te verwezenlijken. Voor ons stond voorop dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. Door expliciet te vermelden tot welk bedrag wij garant staan, voorkomen we dat consumenten biedingen doen die onverantwoord zijn. Hiermee verkleinen we de risico’s op de huizenmarkt. Ons unieke bedrijfsmodel is verankerd in partnerships. Co-creëren met partners zit in ons DNA. Deze samenwerking met De Hypotheker past dus uitstekend bij ons als partnershipverzekeraar.”

Menno Luiten, Commercieel Directeur van De Hypotheker: “Wij zijn zeer verheugd dat we samen met onze business partner BNP Paribas Cardif in de huidige overspannen woningmarkt direct kunnen inspelen op de veranderende behoefte van onze klanten. ‘Bieden met Zekerheid’ dekt het financiële risico van bieden zonder voorbehoud van financiering af. Dit maakt ‘Bieden met Zekerheid’ een uniek aanbod in de hypotheekmarkt waarbij de klant meer kans heeft om zijn droomhuis te bemachtigen, zonder een toename van het financieel risico.”

Bron: De Hypotheker

GEEN REACTIES