(Findinet) VEH gaat foto’s inbrekers publiceren

Vereniging Eigen Huis geeft anti-inbraaktips en zet inbrekers te kijk omdat het aantal woninginbraken razendsnel toeneemt: vorig jaar waren het er bijna 80.000.

Dit controversiële initiatief, zoals VEH het zelf noemt, start op 8 juni. Op dat moment toont de website www.veiligwonencheck.nl  portretten van woninginbrekers.

"De 680.000 leden van Vereniging Eigen Huis hebben er genoeg van en voor de vereniging is de maat vol."

Bij de start maakt VEH gebruik van beeldmateriaal dat eerder anoniem is aangeboden. Daarnaast kan iedereen eigen beelden van inbrekers en inbraakpogingen, gemaakt met bijvoorbeeld een beveiligingscamera, opsturen. Voorwaarde voor plaatsing is dat de bewoner een kopie van de aangifte meestuurt, met daarin een verwijzing naar het betreffende beeldmateriaal.

Moderne beveiligingsapparatuur registreert steeds vaker herkenbare beelden van inbraakpogingen en inbrekers. Tot nu toe blijven de beelden bij politie en justitie. Vereniging Eigen Huis maakt die beelden nu openbaar. De consumentenorganisatie voor eigenwoningbezitters informeert het Ministerie van Justitie en het College Bescherming Persoonsgegevens over deze actie en over het belang van het terugdringen van het aantal woninginbraken.

Veilig wonen check

Met de veilig wonen check kan iedereen zien of hij zijn huis goed heeft beveiligd of dat inbrekers niets in de weg wordt gelegd om hun werk te doen en de spreekwoordelijke rode loper zelfs voor hen uitligt.

Op de website www.veiligwonencheck.nl kan iedereen zelf nagaan of er thuis wordt nagedacht over inbraakpreventie.

GEEN REACTIES