Veel hypotheekeigenaren betalen te  hoge hypotheekrente

© Pixabay

Bijna tweederde van de Nederlandse hypotheekeigenaren die hun hypotheek voor 2013 hebben afgesloten, betaalt een hogere hypotheekrente dan de actuele rentestand. Ruim de helft van de huizenbezitters komt echter niet in actie. Dit blijkt uit onderzoek van SNS, uitgevoerd door Panelwizard.

Ruim een op de vier Nederlanders geeft aan dat zij niet goed weten welke mogelijkheden er zijn om te besparen op de hypotheeklasten. Veel mensen denken bij een verandering van hun hypotheek aan het betalen van boeterente. Terwijl het kan lonen om aan je hypotheekverstrekker te vragen of die boete te verspreiden is over een langere tijd, ook wel rentemiddeling genoemd.

Ook weten veel Nederlanders niet dat hun rente mogelijk omlaag kan als hun huis door een verbouwing meer waard geworden is. Ook als je aflost op je hypotheek kun je mogelijk in aanmerking komen voor lagere rente. De hypotheekverstrekker loopt daardoor minder risico en daar profiteer je van als klant.

Mensen met een hypotheek van maximaal 245.000 euro kunnen onderzoeken of zij in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Dit kan ook bij bestaande hypotheken een lagere rente opleveren. Ook levert het hebben van een betaalrekening bij dezelfde bank als waar je hypotheek loopt vaak een rentekorting op. Hiervan is slechts 41% van de ondervraagden op de hoogte.

(Bron: SNS)

GEEN REACTIES