TVM lanceert zero-emissieverzekering

TVM lanceert zero-emissieverzekering
© Umair Sharif, Pixabay

Verzekeringsmaatschappij TVM introduceert naar eigen zeggen als eerste in de branche een speciale zero-emissieverzekering voor vrachtwagens en bestelauto’s. Deze verzekering beschermt de forse investering van de transportondernemer naar minder uitstoot in transport.

De zero-emissieverzekering biedt dekking voor de extra risico’s die het rijden met een zero-emissievoertuig met zich meebrengt. Aanschafsubsidies en dekking voor de laadkabel kunnen eenvoudig meeverzekerd worden. Ook is schade door een eigen gebrek aan de aandrijflijn en energiedragers gedekt en is de klant verzekerd van gespecialiseerde berging bij pech en van vakkundig schadeherstel.

Daarnaast verzorgt TVM een speciale boekwaarderegeling waarmee het voertuig altijd voor het juiste bedrag is verzekerd, ook als in de toekomst het accupakket wordt vervangen. De preventie-adviseurs van TVM geven desgewenst advies over o.a. de inrichting van een laadplein en over veilig rijden met elektrische voertuigen.

Transitie in volle gang

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 hebben 15 landen hun handtekening gezet onder de ambitie om vanaf 2040 alle nieuwe vrachtauto’s en bestelbussen in hun land te laten rijden zonder uitstoot. Vanaf 2050 mag het wegvervoer geen uitlaatgassen meer uitstoten. In het Nederlandse Klimaatakkoord is onder meer de ambitie vastgelegd om in 2025 minimaal 30 Nederlandse steden zero emissie te gaan bevoorraden.

Dit betekent dat de transitie naar zero-emissievervoer in volle gang is en dat bedrijven die actief zijn in (stedelijke) distributie nu al met voorbereidingen te maken krijgen. Dit heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering van transportbedrijven.

Bron: TVM

GEEN REACTIES