Stap APF (Aegon) keert eerste pensioen uit

© Pixabay

Het pensioenfonds van Eastman Chemical is eerder dit jaar opgegaan in Stap Algemeen Pensioenfonds. Sinds 1 oktober is de regeling operationeel. De zeventig gepensioneerden zijn de eersten in Nederland die hun pensioen van een APF krijgen.

Vorige week ging de Nederlandsche Bank akkoord met de collectieve waardeoverdracht van Pensioenfonds E-Way naar Stap Algemeen Pensioenfonds. De werkgever Eastman Chemical brengt ook voor de toekomst de pensioenregeling onder bij Stap. In de nieuwe pensioenregeling bouwen 490 werknemers pensioen op. Ook het al opgebouwde pensioen van 340 ex-werknemers (‘slapers’) en zeventig gepensioneerden is ondergebracht bij Stap.

Het belegd pensioenvermogen voor de regeling die naar Stap overgaat is 155 miljoen euro. De maandpremie is nu begroot op 485.000 euro. De pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP Pensioen en de beleggingen door TKP Investments.

De pensioenregeling van Eastman Chemical in Nederland is en blijft een cdc-regeling, waarin een voorwaardelijke middelloonregeling de basis is met een aanvullende beschikbare premie voor werknemers met een salaris boven een bepaalde grens. Deze wordt opgesplitst waarbij Stap de middelloonregeling gaat uitvoeren. De pensioenregeling wordt geadministreerd binnen een eigen pensioenkring, speciaal voor Eastman en met het eigen Eastman-vermogen. Daar komen geen andere werkgevers bij.

Het Nederlandse Pensioenfonds
Het Nederlandse Pensioenfonds (ASR) heeft inmiddels ook zijn eerste geïnteresseerde klant: Attractiepark De Efteling. De pensioenen zijn nu nog ondergebracht bij verzekeraar De Eendragt (ASR), en de waardeoverdracht moet nog door DNB goedgekeurd worden.

(Aegon, ASR)

GEEN REACTIES