Relatief veel faillissementen in de financiële sector

Relatief veel faillissementen in de financiële sector
© CBS

Hoewel het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald, en nu zelfs het laagste aantal van deze eeuw heeft bereikt, is er voor de financiële sector weinig reden tot juichen. Financiële instellingen blijken bijzonder gevoelig voor faillissementen. Dit blijkt uit een persbericht van het CBS.

In februari 2018 zijn er in over de gehele linie 217 bedrijven failliet verklaard (niet gecorrigeerd voor zittingsdagen). Dat zijn er 48 minder dan in januari. Daaronder waren er 32 bedrijven uit de financiële sector, waaronder ook adviesbedrijven worden gerekend. De enige sector die meer door faillissementen getroffen werd (41 bedrijven) is de handel. De handel behoort echter tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven, aldus het CBS. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag.

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Sindsdien is er sprake van een dalende trend.

Bron: CBS

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

Bron: CBS

GEEN REACTIES