Positief nieuws uit Londen

Maak efficient Kennis met Lloyd's
Ralph van Helden, Rotterdam (Wettelijk vertegenwoordiger van Lloyd’s of London in de Benelux)

Nieuw Syndicate van start op de verzekeringsmarkt van Lloyd’s of London.

De verzekeringsmarkt van Lloyd’s is beter bekend als “Lloyd’s of London”. De marktplaats is uitsluitend toegankelijk voor verzekeraars die jaarlijks voor 1 januari kunnen aantonen dat zij solvabel zijn.

Iedere nieuwe verzekeraar krijgt een nummer, omdat namen nog al eens veranderen. Ieder jaar weer is men verplicht aan de hoge solvabilteitsnormen van Lloyd’s te voldoen.

Behalen zij de norm niet, dan mogen zij geen zaken prolongeren of afsluiten.

Een nieuwe aanbieder: ARCUS
Op 1 januari gaat weer eens een nieuwe aanbieder van start: ARCUS Syndicate. Onder nummer 1856 zal Arcus zich dan melden op de marktplaats van Lloyd’s, waar tientallen andere verzekeraars met gevestigde namen als Hiscox, XL Catlin, Marketform en Amlin al vele jaren als verzekeraar of als herverzekeraar betrokken zijn op verzekeringsproducten van vrijwel alle landen ter wereld.

Arcus mag in 2016 voor maximaal € 128 miljoen (90 miljoen pond) premie inkomen risico’s verzekeren. Is dat bedrag bereikt, dan mogen zij geen nieuwe zaken meer accepteren.

Een welkome aanvulling voor deze markt, waar verzekeraars (net als op de Nederlandse Assurantiebeurs) meestal samen participeren bij het verzekeren of herverzekeren van risico’s. Een gespecialiseerd team van Credit Suisse ILS zal het financiële beheer van Arcus voor haar rekening nemen. Barbican Management Agency ziet toe op de verzekeringstechnische kant.

Ralph van Helden, Rotterdam (Wettelijk vertegenwoordiger van Lloyd’s of London in de Benelux)Arcus zal zich vooralsnog uitsluitend richten op het participeren op de herverzekering van de “property” belangen van Multi-nationals, Transport en vervoer, Luchtvaartbedrijven, Energiebedrijven en Cyberrisico’s.

Het management team staat onder directie van Rajiv Punja, underwriter Nicky Payne en chief risk officer Adrian Gfeller, allen afkomstig van Credit Suisse ILS.

Punja: “Wij zijn erg blij met onze vergunning. Nu kunnen wij als Lloyd’s Syndicaat van start. Zo kunnen wij meteen profiteren van het feit dat de Lloyd’s markt is toegelaten in vrijwel alle landen ter Wereld en innovatie hoog in het vaandel heeft staan.”

Dat zijn belangrijke feiten die overigens voor de succesvolle start van iedere nieuwe aanbieder van doorslaggevende betekenis kunnen zijn.

GEEN REACTIES