Inbraakpreventie huishoudens lijkt nu effect te hebben

© Pixabay

Nederlandse huishoudens besteden steeds meer geld aan inbraakpreventie. Maar pas vorig jaar leidde dat tot minder inbraakclaims bij verzekeraars.

Veiligheidszorg
Uit cijfers die het CBS maandag publiceerde blijkt dat huishoudens in 2014 €1 mrd uitgaven aan “veiligheidszorg”. Dit is vooral besteed aan preventieve maatregelen als sloten, verlichting en alarminstallaties. Dit bedrag is in de afgelopen jaren steeds toegenomen. Lag dit in 2002 nog op €685 mln, in 2007 was dit al €899 mln, om vervolgens door te groeien richting één miljard euro.

Inbraakclaims
Wie deze cijfers legt naast de gegevens van de inbraakrisicomonitor van het Verbond van Verzekeraars ziet iets opmerkelijks. Ondanks de extra uitgaven die huishoudens deden aan preventie, bleef het aantal inbraakclaims bij verzekeraars doorgroeien. In 2007 bedroeg het aantal ingediende claims per maand ongeveer 2.500. Dit groeide gestaag door tot 3.600 per maand in 2013. Maar in 2014 was er een daling te noteren naar 2.900 claims per maand. De investeringen voor inbraakpreventie lijken zich dus nu voorzichtig uit te betalen.

Bron: cijfers CBS en Verbond van Verzekeraars

GEEN REACTIES