Plan hypotheekrenteaftrek na verkiezingen in Kamer

De beperking van de hypotheekrenteaftrek, zoals afgesproken in het Lente-akkoord, wordt pas na de verkiezingen behandeld door de Tweede Kamer.

Weekers zei in het Radio 1 Journaal dat hij meer tijd nodig heeft om de plannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie uit te werken. Die partijen hebben afgesproken dat vanaf volgend jaar alleen nog zogeheten annuïteitenhypotheken voor aftrek in aanmerking komen. Bij zulke hypotheken wordt tijdens de looptijd afgelost. De afspraken hebben betrekking op nieuwe hypotheken.

Ook belasting woon-werkverkeer uitgesteld

Ook werd bekend dat de belasting van het woon-werkverkeer pas na de verkiezingen door de Tweede Kamer wordt behandeld. Volgens Weekers is er voor uitstel gekozen omdat de plannen verder technisch uitgewerkt moeten worden, niet omdat sommige partijen aan het terugkrabbelen zijn.

Weekers wil zich niet wagen aan een inschatting over de vraag of de plannen uiteindelijk wel gerealiseerd kunnen worden. "Maar ik wil een duidelijk antwoord kunnen geven als mensen mij vragen: is dit belast?" Als voorbeeld noemde hij een loodgieter die ’s avonds het busje van zijn baas mee naar huis neemt en de volgende ochtend direct naar de eerste klant gaat. "Is dat dan wel of geen woon-werkverkeer?”

Bron: NOS

GEEN REACTIES