Pensioenfonds Arcadis kiest voor APF van a.s.r.

Het pensioenfonds van Arcadis Nederland verplaatst haar pensioenregeling naar Het nederlandse pensioenfonds, het APF van verzekeraar a.s.r..

In totaal gaat het om een collectieve waardeoverdracht van circa € 1,1 miljard en om ruim 7900 deelnemers, waaronder 2100 actieve, 3200 niet-actieve deelnemers en ongeveer 2600 pensioengerechtigden. Daarmee is het meteen één van de grootste ondernemingspensioenfondsen die de overstap maakt naar een APF, sinds deze pensioenregeling vorig jaar wettelijk mogelijk werd.

De pensioenaanspraken van het Arcadis Pensioenfonds worden ondergebracht in een eigen kring bij Het nederlandse pensioenfonds. Deze kring krijgt een eigen belanghebbendenorgaan met vertegenwoordigers van werkgever, medewerkers en gepensioneerden.

Een eigen ondernemingspensioenfonds past steeds minder bij deze tijd, licht Bram Mommers, voorzitter van het Arcadis Pensioenfonds, de keuze toe om over te stappen naar een APF. ‘Door onder meer nieuwe en steeds ingewikkeldere wettelijke regelingen nemen de inspanningen, risico’s en uitvoeringskosten toe, terwijl de voordelen zoals de mogelijkheid van een onderscheidende pensioenregeling afnemen.’

Volgens Gert Kroon, directeur Arcadis Nederland, speelde de duidelijke onafhankelijkheid en een zekere eigenheid als zijnde belangrijke normen en waarden rond een pensioenorganisatie, een belangrijke rol bij de keuze voor a.s.r.. Daarnaast bood het APF de meest passende aanbieding in termen van dienstenaanbod, tarieven en voorwaarden, aldus Kroon.

GEEN REACTIES